Якщо вам не подобається власне прізвище, не перейматеся – є люди, яким пощастило значно менше. Приміром, в Одесі нещодавно чоловік цілком серйозно відстоював своє законне право на прізвище із трьох літер у паспорті, яке починається на літеру "Х".

І що цікаво, Київський районний суд Одеси таки підтримав "пориви" громадянина " Ву Нгок Х*й", котрий оскаржував " некоректне написання його прізвища в дипломі Національного політехнічного університету".

Відповідне рішення суду від 10 грудня 2018 року опубліковане на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень. З прізвищем в документах виникла плутанина.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В університет він був зарахований за паспортом з ім'ям VU NGOC H*Y. При цьому в візі на в'їзд українською мовою прізвище та ім'я були вказані як Ву Нгок Хиу. У підсумку його так і записали до наказу університету, а потім і в диплом.

Чотири роки тому йому видали видано посвідку на постійне проживання з прізвищем і ім'ям українською мовою Ву Нгок Х*й. Тому чоловік обурився і вирішив звернутися до суду: не міг захистити дисертацію. Як відреагували колеги сміливця, невідомо. Але тепер він точно спокійний – прізвище з трьох літер скрізь писатимуть правильно.

Дивіться: Найсмішніші прізвища, жахливі імена

Нагадаємо, "п'яна" ялинка поставила Тернопільщину на вуха. Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, у скільки обійдеться українцям аптечка. Також "Знай.ua" писав, що в перші тижні воєнного стану в Україні бойовики активізували всі сили пропаганди, аби всіляко лякати мирне населення, вже традиційно розповсюджуючи завідомо неправдиву інформацію.