Не так давно російські пропагандисти спробували скористатися воєнним станом в Україні, відвідавши одне з міст, де його запровадили – Харків. Кремлівські ЗМІ активно почали тиражувати інформацію про те, що місцеве населення нібито "залякане", СБУ сновигає на кожній вулиці і виганяє громадян РФ.

Більш того, вони стверджують, що причина всьому – Революція Гідності. Пропагандистам привиділося дуже дивне: мовляв, харків'яни навіть говорити бояться про воєнний стан, хоча всі ми бачимо практично кожного дня репортажі на українському телебаченні, де люди зовсім не виглядають "переляканими".

Водночас, за словами співробітниці російського ЗМІ, "місцеві радіють, що в місті запобігли появі "ХНР", оскільки ніхто не хоче війни". Не обійшлося і без традиційних фейків про "жахливі реалії України" загалом:

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Не тягайся ти по місту. Порошенко ж ловить у нас тут шпигунів, диверсантів. У нас же всі, хто відкрито заявляє про дружбу з Росією і росіянами, одразу сепаратист. Так у нас все місто — сепаратисти! Але тихі. Війни, як в Донбасі , ніхто не хоче", - пишуть пропагандисти.

Вона також розповіла, що її не захотів поселити у себе один із знайомих місцевих жителів через "небезпеку". Втім, про те, чи просили хоча б показати паспорт, ніхто навіть не згадав.

"Новинні стрічки лякали: "Українські прикордонники не пустили в країну 100 чоловік, 200, 300 ..."До кінця першого тижня воєнного стану цифра нев'їзних зросла до 900. Так що до потягу "Москва – Київ" я підходила на тремтячих ногах. Російські потяги до Києва після Майдану не ходять. Так що цей - український. Ще не скасований. Але якщо таке і станеться, то скоріше не через чергових указів українських політиків, а банально через нерентабельність. Вагони ... напівпорожні!", - скаржаться росіяни.

Втім, прикордонники мають повне право не пускати громадян РФ на нашу територію: якщо хоча б щось викликає підозру. Такі розпорядження вони отримали через воєнний стан і виконують їх, аби убезпечити від таких ось проявів.

Дивіться: російська пропаганда у Харкові та Одесі

Нагадаємо, в Україні після президентських виборів у травні 2019 року українські медіагрупи закодують телеканали на супутнику. Як повідомляв "Знай.ua", столична влада планує демонтувати пам'ятник Суворову. Також "Знай.ua" писав, в Україну заборонили ввозити ще 26 видань з Росії.