Йдеться про дитячі книжки, які виходили в радянські часи і "пройняті комуністичною ідеологією і проілюстровані її символами".

Держкомітетом телебачення і радіомовлення України розширено список заборонених в Україні книг. Відтепер ввозити з РФ заборонено ще 26 книжок. Про це повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

Дозвіл на ввезення книг з РФ не отримали ТОВ "Центрпроект-Україна", ТОВ "Дрес Шоу", ТОВ "Етниктрейд", ТОВ "Форс Україна" і ТОВ "Видавництво "Махаон-Україна". У Держкомтелерадіо стверджують, що в них присутні ознаки пропаганди держави-агресора.

Окрім того, не дозволили ввезти з Росії дитячі та юнацькі видання, в яких вихваляються силові структури РФ або "під виглядом дитячих енциклопедій поширюють міфи про наддержаву Росії".

Під заборону потрапила книга Л. Стрельникової і Л. Секлитовой "Вогонь Прометея" про надважливу роль Росії, яка полягає в тому, щоб "допомогти відродженню духовності в інших країнах".

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Продавати в Україні не будуть також твір Андреса Ридела "Книжкові злодії".

Всього в Україну заборонено ввозити 118 видань.

Нагадаємо, раніше писали про моторошну історія дівчинки, з якої хотіли зробити надлюдину: "Я була в'язнем свого батька". Мод Жюльєн пережила нелюдські експерименти.

Нагадаємо, любляча мати врятувала паралізовану дочка за допомогою музики.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінка зважилася усиновити дитину, яку всі кинули і вважали безнадійною.

Також "Знай.uа" писав, хлопчик прожив 12 років, не виходячи зі скляного боксу, будь-який дотик міг його вбити.