Час від часу уми вчених турбує ідея створення надлюдини. Зазвичай такі експерименти мають сумний результат. Але куди гірше, коли такою утопічною ідеєю страждають батьки.

Мод Жюльєн з Франції стала жертвою жорстоких експериментів свого батька, який намагався виростити з неї генія.

Луї Жюльєн, батько Мод, був вченим, який хотів довести, що при "правильному" вихованні можна створити надлюдину. У нього була маленька 6-річна учениця, над якою він спочатку хотів ставити всі експерименти.

Але в шість років дівчинка була відносно сформованою особистістю. Тому нелюдський експериментатор почекав, поки дівчинка підросла, і одружився на ній. Незабаром у них народилася дочка, яка і стала жертвою горе-вченого.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На жаль, в дівчинці він бачив тільки матеріал для досліджень. З п'ятирічного віку він позбавив її вільного часу, заборонив спілкуватися з однолітками. Вона могла контактувати лише з домашніми тваринами.

Її вчили читати, писати, розв'язувати задачі, грати на музичних інструментах (батько вирішив, що вона повинна вміти грати на всіх відомих інструментах).

Пізніше дівчинці зовсім заборонили розмовляти. Говорити можна було тільки "щось розумне". Мод вирішила мовчати, тому що було дуже складно визначити, де слова "розумні", а де — ні. Дитина губилася у величезній кількості заборон.

Коли батько побачив, що дівчинка боїться гризунів. Щоб позбавити її від страху, він замкнув її босу на ніч у підвалі. Ніч, повна страху, на все життя врізалася в пам'ять Мод Жюльєн.

Незабаром батько перед відправленням дівчинки в підвал став вішати на неї дзвіночки — щоб щури реагували на дзвін. А, щоб дівчинка слухалася, налякав щурами, які обов'язково зберуться в рот, варто тільки його відкрити.

Також Луї хотів виростити дочку неймовірно витривалою. Він не дозволяв їй ніяких ласощів. Вона спала в кімнаті при низькій температурі взимку їй не дозволяли тепло одягатися. Поступово батько скорочував її час на сон.

Дівчинка все своє дитинство ніколи не їла ні шоколаду, ні фруктів, ні навіть свіжого хліба. З віком дівчинка навчилася обманювати батька і вилазила вночі в сад. Але так тривало недовго поки її не згвалтував садівник.

Мод нікому про це не розповідала: вона не знала реакції батька на її втечу, а мати була сама настільки пригніченою, що ні в чому не сміла сперечатися з батьком.

Тим часом батько продовжував свої безумства. Дочці було заборонено сидіти на стільці зі спинкою, нібито вона повинна постійно тримати себе в тонусі. Їй давали лише один квадратик туалетного паперу, якщо їй потрібно було в туалет.

Мод постійно навчали верховій їзді, фехтуванню, плаванню. Пізніше вона зізнавалася, що не може отримати задоволення від занять. Вона не розуміє, як це — грати на скрипці просто для себе.

З дев'яти років було вирішено поїти її алкоголем. Батько вважав, що це підвищує витривалість. І прийом їжі обов'язково закінчувався чаркою віскі, що в майбутньому викликало серйозні проблеми з печінкою.

У наступні роки Мод пережила багато різних випробувань: трималася за дроти з електричним струмом, тижнями жила в повному мовчанні, вчилася обходитися без їжі і тепла.

Коли Мод було 16 років, до неї почав приходити учитель музики, так як знань батька більше не було достатньо. Педагог зрозумів, що в будинку відбувається щось страшне, і умовив Луї віддати дівчину на роботу в магазин музичних інструментів.

Там Мод вперше зустріла свого майбутнього чоловіка Рішара Жюльєна. Вона стала його дружиною в 18 років і з полегшенням залишила батьківський дім. Через півроку батько захворів і наказав доньці повернутися. Заміжня Мод Жюльєн не побоялася проігнорувати вимогу тирана батька.

Але щоб стати нормальною людиною, їй належало опрацьовувати своє минуле дуже тривалий час. Вона вчилася спілкуватися з людьми, їсти в кафе, розплачуватися в магазині.

Безглузді й жорстокі "тести" позначилися на стані здоров'я. Неправильне харчування обернулося зіпсованими зубами. Вживання алкоголю з раннього віку зруйнувало печінку. У дівчини були запущені хронічні захворювання.

У 1981 році помер її батько, і вона написала книгу про своє життя "Єдина дівчинка у світі". Там вона описала все своє дитинство. Мати, коли їй ця книга потрапила в руки, сказала, що Мод неправильно зрозуміла батька.

Зараз вона працює психотерапевтом — допомагає жертвам домашнього насильства, дітям, у яких токсичні батьки, тим, хто постраждав від ґвалтівника. Вона розуміє своїх пацієнтів як ніхто інший.

Нагадаємо, любляча мати врятувала паралізовану дочка за допомогою музики.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінка зважилася усиновити дитину, яку всі кинули і вважали безнадійною.

Також "Знай.uа" писав, хлопчик прожив 12 років, не виходячи зі скляного боксу, будь-який дотик міг його вбити.