Старший науковий співробітник центру "Атлантична рада", екс-заступник генсека НАТО Александер Вершбоу заявив, що російський президент Володимир Путін боїться падіння рейтингів та зміни власного режиму через підтримку в РФ західних цінностей, тому намагається дискредитувати й підірвати демократію в країнах Заходу.

Александер Вершбоу
Александер Вершбоу

Він впевнений, що його головний фронт – це Україна, яка прагне до цих цінностей, і Захід має зробити більше, щоб відбити цей наступ.

"Путін дуже уважно слідкує за своїми рейтингами. Це те, що викликає в нього одне з найбільших занепокоєнь. Для очільника Кремля це питання особистої безпеки, переконання в тому, що Захід хоче змінити його режим, пояснив експерт. Він не боїться НАТО або військової загрози, він боїться ідей та цінностей Заходу, і наших намагань поширювати їх", - зауважив колишній заступник глави Північноатлантичного альянсу.

Александер Вершбоу
Александер Вершбоу

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Я думаю, Путін бачить себе у війні із Заходом і західними цінностями. В цій війні існує багато фронтів, включно з фронтами всередині Європи, в Сполучених Штатах. Ми бачимо інформаційну війну, перекручування, дезінформацію й інші речі, які дискредитують або як мінімум змушують сумніватися в міцності наших демократичних цінностей та інституцій", - додав він.

Робоча поїздка Путіна
Робоча поїздка Путіна

Вершбоу впевнений, що США та Європі доведеться ще чимало зробити для того, аби уникнути інформаційного протистояння, пропаганди та дезінформації.

Тобто Захід мав би зосередитися на реальній підтримці країн, яких Путін "явно хоче підкорити для створення нового Радянського Союзу", а не триматися на відстані.

Робоча поїздка Путіна
Робоча поїздка Путіна

"Я думаю, що події останніх тижнів в Азовському морі лише підтверджують, що Путін має ще багато козирів у рукаві", - зауважив експерт.

Дивіться: Борис Нємцов: чого боїться Путін?

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані радіоперехоплення Берегової охорони ФСБ Росії . Як повідомляв "Знай.ua", командир українських моряків гідно відповів агресору. Також "Знай.ua" писав, Порошенко пояснив, що означали його слова про Путіна і війну.