День святого Миколая - це особливе свято для дітей. Крім подарунків, які вони отримують, їх радує святкова атмосфера торжества цілий день. І щоб зробити її максимально урочистою, можна підготувати спеціальний сценарій до Дня святого Миколая.

Давайте пройдемося по азам історії цього свята. Вважається, що святого Миколая супроводжує 4 незвичайних персонажа: 2 янголятка і 2 чортика. Саме вони нагадують дідусю про вчинки малюка в цьому році - поводив він себе добре, або не дуже. До речі, прекрасна можливість провести невелику виховну бесіду, якщо потрібно.

Крім цього, святий Миколай перед святом робить печиво, або пряники у вигляді зірочок, які також дарує дітям. Не забувайте, що подарунки, які отримують діти 19 грудня називаються миколайчиками.

Цього вас з головою вистачить, щоб підготувати сам сценарій на День святого Миколая. Або ж адаптувати його до нашого часу.

День святого Миколая: сценарій для дітей

Ми знайшли для вас сценарій, який прекрасно підійде, як для святкування в школі/дитячому садку, або навіть вдома, з друзями і родичами.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Діючі особи:

Святий Миколай
Два ангела і два чортика
Домовичок
"Миколайчик" (мішок з подарунками)

Найкраще проводити такий спектакль у великому залі, який попередньо потрібно прикрасити святковою символікою - ялинка, дитячі малюнки, рушники і хмари.

Сценарій для дітей

Під веселу музику, або дзвін дзвонів виходять діти, які читають вірші і прославляють святого Миколая. Після цього з'являються 2 ангела і 2 чортики. Перші бажають щастя і удачі дітям і дають їм солодощі. Закликають малюків поважати старших і намагатися добре вчитися. Чортики ж кажуть, що якщо діти цього робити не будуть, то в наступному році прийдуть на свято лише вони, а янголят і святого Миколая не буде.

Сценарій для дітей на День святого Миколая
Виступ на День святого Миколая

Після цього діти від себе розповідають за що вони люблять День святого Миколая і чому він важливий на їхню думку.

Після останнього виступу в зал вибігає домовичок, який запитує у дітей, хто ж з них лінувався цілий рік і не поважав старших. Після цього він показує різки для неслухняних дітей, але янголята женуть його з залу.

Під час цього знову з'являється гарна музика, або дзвін дзвонів і янголята говорять про те, що святий Миколай прибув.

Сценарій для дітей на День святого Миколая
Виступ на День святого Миколая

Діти розповідають віршики, або співають пісеньку до свята і після цього з'являється головний герой. Який говорить, які всі молодці і кличе їх пограти.

Ігровий блок:

Ігри з залом "Ялинки бувають ...";
- "Календар";
- "Стежка до добра";
- "Мішок з подарунками";
- "Заплети косу";
- "Трійка Св. Миколая";
- "Гірлянда для ялинки".

Після ігор з дітьми та залом святий Миколай каже які ж все молодці і як йому було приємно проводити час з ними. Розповідає про те, що потрібно себе добре поводити і поважати старших. І вже починається найцікавіше - він запрошує дітей до мішка з подарунками з якого з'являється «Миколайчик» і роздає дітям частування у вигляді «миколайчиків», а Святий Миколай роздає подарунки.