Щоб наповнити День святого Миколая незабутньою атмосферою і святковим настроєм для дітей потрібно дарувати не тільки подарунки. Звичайно, це теж дуже добре, але атмосфера торжества повинна супроводжувати дитину цілий день. Ми вже писали для вас сценарій до свята, а що, якщо піти далі і написати лист святому Миколаю. Дитині це точно сподобається.

Щоб написати правильний лист святому Миколаю, нам знадобиться зразок тексту і, хоча б приблизне розуміння традицій і легенд цього свята.

Якщо згадати народні повір'я, то святий Миколая в ніч з 18 на 19 грудня в образі дідуся ходить з мішком подарунків, які залишає у дітей під подушкою. Але тільки у хороших дітей, щоб ті слухалися батьків і добре вчилися.

А крім цього, кажуть, що святому Миколаю обов'язково потрібно написати лист, щоб той нічого не переплутав з подарунком.

Лист святому Миколаю
Лист святому Миколаю

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

І ось з цього вже випливають основні питання: як написати лист святому Миколаю і куди його відправити.

До речі, існує традиція, в якій кажуть, що лист можна просто залишити на підвіконні, щоб коли дитина спала, святий Миколай міг його просто забрати. Але у нас є цікавіший варіант, про це читайте трохи далі.

Лист святому Миколаю: зразок тексту

Малюк швидше за все сам не зможе написати лист святому Миколаю, тому йому потрібна буде допомога батьків. Ви можете просто наштовхнути дитину на думку і потім вже перевірити, щоб вона зуміла проявити самостійність.

Починати таку розповідь краще з гарного, описати корисні справи і вчинки. Якщо є якісь проблеми з поведінкою, то краще сказати про це і пообіцяти виправитися. Святий Миколай може пробачити, якщо дитина щиро жалкує.

Лист святому Миколаю
Лист святому Миколаю

Зразок листа:

"Здрастуй, Святий Миколай! Протягом всього року я був слухняною дитиною, допомагав батькам по дому, складав свої іграшки, старанно вчився. Я чув про багато чудес, які ти здійснюєш і скільки добра робиш людям. Сподіваюся, не відмовиш в моє прохання виконати моє заповітне бажання. Я дуже хочу отримати на свято ............. "

Святий Миколай, виконай, будь ласка, мою мрію, а я буду намагатися не розчаровувати тебе і батьків весь наступний рік ».

Нехай дитина не боїться, що запізниться з листом, адже ви можете залишити його просто на підвіконні, щоб той прочитав його "на місці".

Куди відправити лист святому Миколаю

А ось і цікавіший варіант, який ми обіцяли вам на початку статті. В Україні на даний момент діють дві резиденції святого Миколая Угодника. Ось їх адреси.

Лист святому Миколаю
Лист святому Миколаю

Святому Миколаю в Карпатах
с. Пістинь, Косівський район
Івано-Франківська область
78633

або

Святителю Миколаю в г. Киев
вул. Михайла Донця, д. 2
Київ
03061

Головна резиденція святого Миколая в Мамаєвій Слободі

Тепер ви знаєте, як написати лист святому Миколаю і куди його після цього відправити. Зразок тексту допоможе вам в цьому.