71-річний мешканець Франції на ім'я Жан-Жак Савен відправився в подорож Атлантикою в бочці без двигуна. 26 грудня від відплив від острова Ієрро, розташованого в Іспанії.

Demain en direct sur RMC dans l'émission M comme Maïtena : Interview de Jean-Jacques Savin à partir de 15h40 !!!

Geplaatst door TESA : Traversée de l'Atlantique en Tonneau op Woensdag 31 oktober 2018

Чоловік упевнений, що в перетині океану йому допоможуть вітер і природні течії. Тому ніякої двигун йому не потрібен. Розташування мандрівника відстежують за допомогою спеціального GPS-трекера. Перші отримані дані дозволили встановити, що через 4 години після відплиття Жан-Жака віднесло на південь від острова.

Geplaatst door TESA : Traversée de l'Atlantique en Tonneau op Woensdag 26 december 2018

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Бочка, в якій чоловік відправився в подорож, виготовлена з багатошарової деревини. Її вага становить 400 кілограмів. Своєю конструкцією вона нагадує капсулу. Вона обладнана спеціальними панелями виробництва енергії, ілюмінаторами на підлозі і з боків, які дозволяють бачити рибу, і причалом біля правого борту. Капсула повинна витримати вплив бурхливих хвиль і навіть напад косаток, якщо воно трапиться.

Під час подорожі він буде розкидати маячки, щоб океанографи змогли вивчити течії.

Капсула пливе зі швидкістю 2-3 кілометри на годину. Жан-Жак планує переплисти океан за 3 місяці. За прогнозами, у березні 2019 року він повинен приїхати до Карибським островам. Савен сподівається, що бочка прибуде до узбережжя французьких островів Гваделупа або Мартініка. Це спростить оформлення документів та надсилання капсули.

Всередині бочки знаходиться кухня, стіл і спальне місце.

Geplaatst door TESA : Traversée de l'Atlantique en Tonneau op Woensdag 26 december 2018

Жан-Жак взяв з собою 2 пляшки вина. Білим він відзначить Новий рік, а червоне відкриє свій 72-й день народження, 14 січня.

"Знай.uа" вже писав: ентузіаст з рюкзаком і саньми підкорив Антарктиду

А також: людина вперше досягла найглибшої точки Атлантичного океану

Нагадаємо: дивовижна історія британського фрегата