Різдво - домашнє сімейне свято. Воно асоціюється із затишком, тишею, спокоєм та розміреністю. І дорослі, й діти із нетерпінням чекають цього свята, коли родичі і куми починають носити вечерю, а діти колядувати. Не знаєте, який зробити подарунок? І все ще сумніваєтеся у виборі? Ми вам підкажемо, як подарувати трішечки щастя близьким та запалити усмішку на їхніх обличчях.

Звідки пішла традиція дарувати подарунки на Різдво?

Перш ніж вибрати різдвяний подарунок, варто трохи зазирнути в історію, щоб дізнатися, звідки пішла традиція подарунків. Та й узагалі: цікаво дізнатися, якими були перші подарунки?

Традиція готувати подарунок до Різдва дуже давня. Виявляється, першими подарунками виступали талісмани. Традиція їх дарувати з'явилася в давні язичницькі часи шаманів, обрядів, татем. Таким чином люди намагалися привернути до себе удачу, відгородитися від бід та негараздів.

Подарунок на Різдво
Подарунок на Різдво

Коли у нас в країні більш широкого поширення набуло християнство, люди почали обмінюватися подарунками на Різдво на знак поклоніння Ісусу. І приношення йому дарів: як волхви приносив Ісусу колись золото, як царю, ладан, як Богу і смирну, як смертному.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Але все-таки головна причина їх дарування – радість, що отримується. Адже кожному з нас приємно отримати сюрприз. Це, перш за все, гарні враження та приємні емоції. Вручаючи рідним та близьким різдвяні подарунки, не забудьте побажати їм здоров'я, добра і всіх благ!

Але яким би не був привід, у першу чергу потрібно думати про те, щоб обраний подарунок сподобався людині, якій ви його підготували. Дарувальник має отримати подвійну радість від того, що його подарунок прийшов до душі.

Що купити дівчині чи хлопцю?

Молодість - той прекрасний період, коли хочеться приділяти багато уваги своєму коханому чи коханій. У світле свято Різдва молодим людям дарують:

• Квитки до кінотеатру на новий фільм у хорошій якості. Для тих, хто віддає перевагу театру або концертній програмі, можна купити квиток на театралізоване дійство чи джазовий концерт.

Подарунок на Різдво
Подарунок на Різдво

• Незвичайним подарунком може стати коробка цукерок або печива з передбаченнями. Смачні хрусткі ласощі загорнуті в записки. На них написані приємні побажання. Гарна упаковка, приємний сюрприз всередині - такий подарунок підійде сентиментальній дівчині або хлопцю, адже багато хто з них, як відомо, - ті ще ласуни.

• Коханій, безсумнівно, варто дарувати квіти. Вони принесуть їй хоч трішечки щастя в зимову пору. Зігріють своєю красою і захоплять ароматами.

• Якщо говорити про аромати, то духи чи парфумовану воду дарувати теж можна, тільки варто знати смакові переваги людини: одній подобаються деревні запахи, іншій - цитрусові або квіткові тощо.

• Ваш хлопець - стиляга і суворо стежить за своєю зовнішністю? Тоді подаруйте йому що-небудь із аксесуарів, наприклад, оригінальний наручний годинник. Сьогодні є в продажу стильні підтяжки та навіть не зовсім звичайні метелики. Якщо йому властиво носити такі речі, придбайте, не замислюючись!

• Якщо хлопець чи дівчина хвилюється за здоров'я і є прихильником здорової атмосфери, оберіть у якості подарунка соляну лампу, виконану з дерева, яка є нічним іонізатором повітря.

• Своїй прекрасній половинці можна подарувати SPA-процедуру. Проведення часу в релакс-зоні для кожної дівчини буде приємним. Вона, без сумніву, оцінить такий подарунок. Як варіант - басейн або джакузі, куди ви можете сходити удвох. Розслабляючий аромомасаж - чудовий презент для свого партнера. Закоханим можна провести романтичний вечір після Різдва в SPA-салоні. Це релакс і відмінний настрій.

• Незвичайний подарунок - портрет по фото. Такий презент, звичайно ж, коштує дорого. Але якщо ви можете собі дозволити, то доставите супутнику найпозитивніші емоції і шквал приємних спогадів.

Подарунок на Різдво
Подарунок на Різдво

Вибираючи подарунки для дорослих, думаєш більше про креатив, загадковість та щось незвичайне. Здавалося б, із дітьми має бути все простіше. Адже для щастя їм не вистачає якої-небудь нової іграшки. Однак не все так просто, як може здатися на перший погляд.

Які подарунки обрати дітям?

Сучасні дітлахи, навіть найменші, в курсі всіх новинок. Запити діточок із кожним днем усе зростають. То як же догодити їхнім вимогам? Що найкраще подарувати?

• Для багатьох дітей кращий подарунок сьогодні - жива тваринка. Вони відмовляться від дорогої іграшки заради кошеня чи цуценя. І якщо зробити такий подарунок на Різдво, дітлахи будуть дуже раді.

• Хлопчикам сподобаються бий блейд або трансформер-робот. Дівчата будуть у захваті від ляльки LOL.

• І дівчаткам, і хлопчикам підійде конструктор на магнітах чи лего.

• Спінер сьогодні вже в минулому. Його місце зайняла інша сучасна іграшка-атністресс - слайм-лизун. Деякі батьки вважають, що це - слизька гидота. Але дітям дуже подобається їхня консистенція, приємна до рук.

• Музичний браслет - новинка, яка прийшла до нас із Японії. Винахід оснащено різними звуками - їх на браслеті понад 400. Грають синтезатори, піаніно, хіп-хоп-біти. Коли дитина буде рухатися в ритм, звуки перетворяться на мелодію.

Подарунок на Різдво
Подарунок на Різдво

• Теплі капці, м'яка піжама або махровий халат - такі подарунки оцінять діти більш старшого віку.

• Сучасні діти у захваті від гіроскутера. Але цей подарунок не надто дешевий. Якщо ви можете собі дозволити купити його, то дитині пощастило. Цей вид транспорту розвиває спритність, адже керувати ним не зовсім просто. Потрібно переміщати власну вагу тяжкості. Але дітлахи, на відміну від дорослих, набагато швидше освоюють це диво-техніки, яке з'явилося вперше в Америці.

Якщо говорити про інші країни, то в Англії, Німеччині та низці інших відзначають католицьке Різдво Христове. У нас у країні його офіційно почали відзначати з 2017 року. Щоправда, католиків в Україні не так багато.

Все ж більшість українців - християни. Київ та інші міста відзначають Різдво 6 січня. Готують пісний святковий стіл. Усі члени родини повинні бути вдома - не прийнято лаятися. Потрібно допомагати один одному і дарувати подарунки.

Що подарувати любій матусі та батькові?

Відкриваючи двері в гостьову й прямуючи за святковий стіл, скажіть своїм батькам теплі слова. Подякуйте за їхню опіку, допомогу і напуття в життя. Якщо й були якісь образи між вами, про них варто забути. Прощайте один одному і дякуйте за все! Не забудьте про подарунки!

• Побалуйте в Різдво рідних смачними шоколадними цукерками. Адже господарів прийнято обдаровувати солодощами, тож такий подарунок буде дуже доречним.

• Набір смачного чаю або кави для батьків - також відмінний варіант. Якщо мамі й татові більше подобається чай, тоді виберіть різні трав'яні аромати. Вони будуть із задоволенням подавати в гостьову гостям чай, подарований вами. Для любителів кави можна купити набір зі спеціями.

• Непогана ідея - подарувати батькам топіарій. Таке дерево символізує щастя й домашній затишок. Подарований на Різдво декор принесе в оселю благополуччя та стане оберегом домашнього вогнища.

Подарунок на Різдво
Подарунок на Різдво

• Подаруйте мамі з татом альбом, куди вони зможуть вкладати сімейні фотографії. На додаток зробіть загальне фото та вкладіть його у фотоальбом. Нові дні відкривають нові сторінки життя. А фотоальбом збереже пам'ять минулих часів.

• Приготуйте своїми руками якийсь маленький сюрприз для батьків. Наприклад, теплі в'язані рукавички або шкарпетки.

Магічний подарунок для всіх членів сім'ї - гарні свічки. Сьогодні їх навіть можна придбати у вигляді різдвяних зірок. Виглядають символічно та урочисто! На додаток можна самим змайструвати з паперу та клаптиків тканин ангелів або купити сувенірну готову продукцію.

Якщо таким чином прикрасити будинок, сімейне свято буде бездоганним. Всього трохи зусиль, і будинок стане різдвяним. Відпочинок за святковим столом у затишній атмосфері буде ще цікавішим, якщо на записках написати побажання один одному.

Пам'ятайте, що подарунки прийнято дарувати тим людям, які дійсно вам дорогі. Даруйте щастя своїм рідним і близьким! Запалюйте посмішки щастя на їхніх обличчях! Позитивних всім емоцій та щасливого Різдва, зірки удачі й добра!