В Австралії живуть собаки, які не мислять свого життя без галюциногенних речовин. Все, що їм потрібно для отримання чергової дози – це полизати очеретяну жабу.

Собаки лижуть отруту з жаб, і доза є достатньою, щоб тварина отримало ефект від галюциногенів, який, однак, не смертельний.

Режисер Марк Льюїс досліджував тему собачих психотропів у фільмі "Очеретяні жаби: Підкорення". Він говорить, що деякі собаки потребують лікування від наркоманії.

"Важко визначити, скільки задоволення собаки отримують, але вони продовжують робити це", - говорить режисер.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"Іноді ви бачите бігаючу по колу собаку і розумієте, що вона, мабуть, лизнула жабу", - додає Марк.

У фільмі розповідається про Тріше Ньютон і її пса Доббі. Вони проживають на північно-східному узбережжі Австралії в Таунсвіллі. Ньютон повідомила, як Доббі знаходить жабу, і яку реакцію її отрута викликає в нього.

"Його зіниці розширюються, він веде себе дивно і не приходить, коли його звуть", - каже вона. – "Він розуміє, що є побічні ефекти отруєння отрутою жаби, але вони йому подобаються".


За словами ветеринара Мегана Пікеринга, собаки змогли навчитися лизати жаб таким чином, щоб отримувати галюциногенні ефекти і при цьому не отримувати отруєння, але вони не завжди можуть зупинитися.

"Імовірно, відчуття повинні бути досить приємним для собак, і вони роблять це знову і знову, і знову. Хто знає, що відбувається у свідомості собачки" - каже ветеринар.

61-річний режисер зняв фільм про жаб, які вперше були завезені до Австралії в 1935 році для знищення жуків, які поїдали цукровий очерет. Саме отрута даних жаб використовували індіанці Південної Америки, щоб змастити наконечники своїх стріл.

"Собаки люблять лизати їх, щоб отримати кайф. І деякі вмирають, якщо отримують занадто багато", - говорить Льюїс.

Він зазначає, що собача наркоманія не стала загальнонаціональним феноменом, проте такі випадки трапляються в інших регіонах, де багато отруйних жаб. У цих областях тварини навіть лікуються від залежності.

"Там з'являться групи підтримки для собак та їх власників, які допомагають позбутися від цієї недуги. Це дуже важко, майже неможливо", - говорить режисер.

Нагадаємо, Кумедний перекус білки підірвав мережу. Здається, людська їжа припала їй до смаку

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Дерево розбрату: парочка панд влаштувала бійку за право бути зверху, в хід йшли зуби, кігті і чарівність

ТакожЗнай.ua" писав про те, що У Кривому Розі загубився хлопчик, але службовий собака показала поліцейським, як треба працювати: зворушлива історія спасіння