Українські політики і прості люди занурювалися в ополонку і активно ділилися фото і відео в соцмережах.

Одним з перших показав приклад мер Києва Віталій Кличко. Разом з ним в ополонку занурились ще близько 30 градоначальників українських міст.

В день Водохреща, коли дерева оповила неймовірна біла скоринка, вкривши їх ніжною білою ковдрою, віруючі українці викупалися в ополонках.

Купання продовжувались аж до ночі. Втім, більшість вирішили "моржувати" таки ранком та вдень на спеціально облаштованих місцях. Сподіваюсь, вони дотримувалися описаних фахівцями порад. "Моржі" зі стажем запевняли, що сьогоднішній вранішній мороз у -3 для них - справжня спека.

"Сьогодні ми великою командою мерів понад 30-ти міст України пірнали в Дніпро у столичному парку "Наталка". Дякую всім колегам, які відгукнулися на мою пропозицію і приїхали, щоб символічно, всім разом, окунутися в хрещенську воду. Я переконаний: здорові і сильні мери - сильна Україна"! - написав Віталій Кличко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Друзі! Зі святом Водохреща всіх! Сьогодні ми великою командою мерів понад 30-ти міст України пірнали в Дніпро у столичному парку «Наталка». Дякую всім колегам, які відгукнулися на мою пропозицію і приїхали, щоб символічно, всім разом, окунутися в хрещенську воду. Я переконаний: здорові і сильні мери - сильна Україна!-:))) І також спасибі киянам, які долучилися до купання. Цього року в «Наталці» пірнало набагато більше людей, ніж минулого. Наш парк-гордість я показав і колегам-мерам, провів для них невелику екскурсію.

Geplaatst door Віталій Кличко op Zaterdag 19 januari 2019

Світлинами з купань також поділились лідер РПЛ Олег Ляшко, народні депутати Іван Крулько и Андрій Іванчук.

Христос Хрещається! Окунатися в ополонку нашій команді сьогодні сам Господь допомагав. Погода - шикарна! Вода - супер!...

Geplaatst door Олег Ляшко op Zaterdag 19 januari 2019

Традиційний ранок Водохреща:) Нехай Йорданська вода надає усім Благодаті та здоров`я!

Geplaatst door Іван Крулько op Vrijdag 18 januari 2019

Христос хрещається! У річці Йордан! Не порушую багаторічну традицію... А друге відео - це сьогодні у моїй рідній Коломиї! З Водохрещем!

Geplaatst door Андрій Іванчук op Zaterdag 19 januari 2019

За давньою традицією, церемонія освячення води відбувалася під відкритим небом. Ще напередодні Йордана з льоду вирубали великий хрест ("Йордан") і поставили його поруч з ополонкою. Скульптурне зображення хреста встановили вертикально. Ополонку у вигляді хреста прикрасили гілками сосни.

Все колись буває вперше!:) Христос Хрещається....

Geplaatst door Oleg Kornienko op Zaterdag 19 januari 2019

Всім гарної зими!Наснаги!Вода чудова,бадьора!)

Geplaatst door Дмитро Лінартович op Zaterdag 19 januari 2019

Спокійніше на душі було від присутності представників служби порятунку із необхідним для порятунку реквізитом. Хлопці допомагали всім занурюватись у воду і притримували драбину. І коли трохи тріщав лід, просили людей зберігати безпечну дистанцію і не скупчуватись.

Нагадаємо, на Водохреще Кличко пірнав у Дніпро і проводив для мерів 30 міст екскурсію парком "Наталка".

Як повідомляв Знай. ua, православні святкують Хрещення Господнє: головні і традиції і заборони. Напередодні свята на стіл подають пісні страви, а вранці (19 січня) в церквах святять воду.

Знай. ua писав, що Ляшко разом зі своєю командою пірнув в ополонку.