Астрономи передбачили, що 1 і 2 лютого будуть фіксуватися магнітні порушення близькі до магнітної бурі першого рівня G1. Про це повідомляє УНН посилаючись на Лабораторію рентгенівської астрономії Сонця.

"1 і 2 лютого будуть фіксуватися магнітні порушення близькі до магнітної бурі першого рівня G1", - йдеться в повідомленні.

Згідно стандартної шкали NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі 1 класу здатні впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати - невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах ( до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомили фахівці, найбільші магнітні бурі 2018 року було зареєстровано минулої весни, 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня 2018 року, коли індекс геомагнітної активності досягав значення 6, що відповідає бурі рівня 2 за максимально можливою п'ятибальною шкалою. Всі інші події минулого року, включаючи і магнітну бурю 18 червня, відносяться до мінімального рівня 1.

Разом з тим, 11 вересня на Землі спостерігалася одна з найбільших магнітних бур минулого року.

Нагадаємо, на українців чекає серйозний удар: знесилення, стреси та депресія.

В лютому 2019 геомагнітне поле Землі знову піддаватиметься впливу сонячної активності. Спеціалісти розповіли, яка геомагнітна обстановка буде в останньому місяці зими та коли чекати найпотужніших бур.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на Україну насувається буря небачених масштабів: як пережити найстрашніший день місяця. Метеозалежним людям у дні магнітних бур фахівці рекомендують більше відпочивати і проводити час на свіжому повітрі. Напередодні не варто переборщувати зі шкідливою їжею і алкоголем, а також постаратися якомога менше піддаватися стресам.

Також Знай.ua писав, що Уляна Супрун порадила українцям не вживати деяких фруктів одночасно із прийомом ліків.