Своїм прикладом 90-річна Прісцилла Ситінай з Кенії ще раз довела, що вчитися ніколи не пізно, головне бажання. Цю добру історію розповіли журналісти BBC.

Життя жінки не було солодким. Прісцилла виросла під колоніальним пануванням, тому не отримала навіть елементарної освіти. Вона бачила епоху боротьби її народу за незалежність, і розуміє наскільки важливим є освіта для подальшого розвитку держави.

Все життя вона присвятила родині і дітям, а також, без освіти, 65 років працювала акушеркою, тут справа була в досвіді.

Лише у 90 років вона знайшла час для себе. Вона вирішила навчитися грамоті, щоб читати Біблію і відправляти смс-повідомлення.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Цікаво, що спочатку літню ученицю не хотіли брати в школу. Однак, вирішивши спробувати і переконавшись у серйозності її намірів, керівництво навчального закладу тепер дуже радо, що у них з'явилася така старанна учениця, що надихає інших.

Сама учениця так розповідає про своє рішення:

"Я просто хотіла сама прочитати Біблію. А також я дуже хочу надихнути дітей здобувати освіту. У нас занадто багато людей, у яких у самих вже є діти, але вони ніколи не ходили в школу. Я бачу людей, які втратили батьків і дітей. Вони бродять в якійсь безнадії. І я хочу, щоб вони зайняли себе навчанням".

Так вийшло, що Гого, як її ласкаво називають, опинилася в одному класі зі своїми шістьма онуками. Разом вони із задоволенням виконують всі домашні завдання.

Крім спільного вивчення грамоти 90-річній Гого вдається поділитися з дітьми своїм життєвим досвідом. Вона водить їх у ліс і розповідає те, що знає про рослини та їх цілющі властивості.

Таким чином вона не тільки сприяє залученню дітей до сучасної науки, до знань, які їй передали предки. Всі діти дуже полюбили свою старшу однокласницю.

Для неї зараз кожен урок — як відкриття. Прісцилла кожен день вбирає все нові і нові знання і, що найголовніше, отримує справжнє задоволення від процесу.

Викладачка, яка працює у тій школі, дуже здивувалася, коли побачила на порозі класу 90-річну Прісциллу. Але зараз вона пишається успіхами своєї вікової учениці.

Нагадаємо, 109-річна шотландка розкрила нестандартний секрет довголіття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 102-річна пенсіонерка стрибає з парашутом заради благодійності. Її історія надихнула багатьох.

Також "Знай.uа" писав, 106-річна леді видала таємницю безсмерття.