Маруіпольських рятувальників від стресу на роботі рятує пес породи золотистий ретривер. Собака працює у команді, як пихолог.

Пес допомагає розслабитись і відволіктись від проблем тим, хто важко почувається після роботи на пожежах, або має особисті проблеми. Про це інформує ТСН.

"Усіляке в нашій роботі трапляється, тому собака - це гарна терапія психологічна, психологічне розвантаження", - каже рятувальник Олексій Гаращенко, який двічі проходив сеанси каністерапії разом з колегами.

До команди пожежників приєднався 12-річний золотистий ретривер Еллі не просто так. Господарка собаки Анна Яценко працює рятувальником не перший рік. Нещодавно дізналася про проект "Терапевтичні собаки для України", пройшла тренінг та тепер працює з колегами.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

"Ця собака сама по собі дуже людинолюбна. Основна риса - це відсутність агресії. У неї немає агресії ні до інших тварин, ні до людей", - розповідає Анна.

Зазначається, що під час сеансу з Еллі працюють від одного до чотирьох людей. Упродовж сеансу рятувальники виконують командні завдання, грають та малюють з Еллі.

"Собака дозволяє намастити їй лапи фарбами, а потім залишає на малюнках свої відбитки. Також, із газет будують місток, під яким має пройти собака, не зруйнувавши його", - йдеться у сюжеті.

Заняття проводить так звана кінологічна трійка. Кінолог, психолог та терапевтичний пес. Зараз команда працює у Маріуполі, а згодом вони проводитимуть виїзні сеанси каністерапії для колег з усієї Донеччини.

Нагадаємо, пес врятував життя господареві, прийнявши на себе удар ножем злочинця. Інцидент стався у Південно-Африканській Республіці (ПАР).

Крім того, британець на ім'я Енді Сас потрапив у лікарню з важкою формою пневмонії. Він захворів після того, як пройшов курс хіміотерапії. Стан його здоров'я різко погіршився, і лікарям довелося ввести його в штучну кому. Коли стан чоловіка стабілізувався, медики дозволили пустити до нього його улюбленого вихованця по кличці Тедді.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав: пес відвідував заняття в університеті разом зі своєю господинею, яка страждає від хронічних болів і не може ходити.

Також "Знай.uа" писав, що пес врятував життя недолугому господареві.