Мер одного з міст на півночі Франції видав заборону на надмірний гавкіт собак в надії приборкати собачий шум, про що повідомляє ВВС.

Як стало відомо, з понеділка власникам собак в містечку Фекьєр загрожує штраф у розмірі 68 євро за "тривалий чи повторюваний гавкіт". За словами мера Жан-П'єра Естієнн, заборона придумана в результаті того, що собаки цілодобово гавкають, чим створюють "нестерпну ситуацію".

Як заявив чиновник: "Наша мета не в тому, щоб заборонити собак, і ми не будемо штрафувати людей за найменший натяк на гавкіт. Місто не має нічого проти собак, але коли ви вирішуєте їх заводити, ви повинні їх дресирувати".

Якщо власників собак поблизу немає, то документ забороняє залишати їх у закритих приміщеннях, оскільки це викликає "тривалий чи повторюваний гавкіт".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Гавкаючих собак також необхідно утримувати всередині, якщо вони "заважають розслабленню або відпочинку" якого-небудь з жителів містечка, яких налічується 1400 чоловік.

Варто відзначити, що указ прийняли через петиції конкретного жителя. Естієнн поскаржився: "У неї є кілька собак, деякі великі. Ми зробили кілька спроб встановити з нею діалог, але безрезультатно".

Природно, що подібний указ обурив захисників тварин. Стефан Ламар, президент Асоціації захисту прав тварин, відреагував негайно: "З таким же успіхом ви можете заборонити дзвін церковних дзвонів у неділю вранці. Якщо у собак є роти, значить, вони можуть гавкати".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що відома американська виконавиця Тейлор Свіфт вирішила застрахувати свої ноги і звернулася в страхову компанію. Коли вона отримала відповідь, то зазначена сума її просто вразила.

Як повідомляв портал "Знай.uа": фахівці розповіли про основні причини стресу і як з ними боротися. Вони заявили, що деякі фактори безпосередньо впливають на зовнішній вигляд людини, тому подивіться на себе в дзеркало і подумайте про відпочинок.

Також "Знай.uа" писав, що студент прийшов на заняття в костюмі Гарфілда – таким чином хлопець хотів задобрити викладачку, яка дуже любила котів.