Незвичайну істоту зустрів під час занурення новозеландський дайвер зі своїми друзями.

Професійний водолаз натрапив на таємничого дев'ятиметрового "змія", що нагадує по своїй формі презерватив, пише The Sun.

Двадцятиоднорічний Бен Лорі (Ben Laurie) помітив рідку істоту недалеко від мису Бретт на Північному острові Нової Зеландії.

Таємниче створіння, на якій натрапив Бен з товаришами

"Ми занурювалися заради королівської макрелі, а коли піднімалися, то мій друг помітив цю штуку", — розповідає очевидець.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами дайвера, істота була завдовжки 10 метрів і шириною в три.

Водолаз Бен, у якого за спиною багаторічний досвід роботи в галузі водних ресурсів та працює в підводному магазині WildBlue, сказав, що не бачив нічого подібного.

"Ми отримали зразки невеликого утворення планктону. Вони схожі на маленькі в'язкі предмети, але мають довжину всього 20 см, тому я подумав, що просто велика зграя з них", — пояснює Бен.

Колонія огнетелок, яку зустріли водолази

Однак за описом іншого очевидця по відчуттю структура нагадувала картонну текстуру.

Насправді, вважається, що це істота є піросомою — плавучої колонією, що складається з мільярдів морських крокотных істот.

Колонія істот харчується, фільтруючи мікроскопічні рослинні клітини.

"Очевидно, що вони живуть тільки на глибинах, починаючи від 2000 метрів, тому рідко бувають на таких мілководдях", — поділився своєю думкою Бен.

Дайвер Бен Лорі, який натрапив на рідкісний феномен

Слід зазначити, що піросоми дуже теплолюбні, тому зустрічаються тільки в екваторіальних і тропічних водах. До того ж ці тварини дуже вимогливі до солоності води, вони живуть тільки в тих морях і частинах океану, де вона становить 33-35 %.

У будь-якому випадку, Бен знає, що йому пощастило зняти таке унікальне видовище. Морські фахівці запевнили, що такий феномен можна спостерігати раз в житті.

Нагадаємо, місцеві жителі американського штату Нью-Гемпшир страждають від нових атак невідомих об'єктів.

Як повідомляв Знай.uа, рибалка ледь не став обідом для унікального морського чудовиська.

Також Знай.uа писав, містичне тварина тримає в страху всю планету.