Археологи з Перу виявили таємничу гробницю під час розкопок на півночі країни. В ній був похований відомий впливовий представник доколумбової імперії інків.

Ця древня знахідка була знайдена при розкопках у північному регіоні Перу Ламбек на археологічному ділянці під назвою Mata Indio.

Вчені вважають, що ця гробниця була зведена представниками цивілізації інків у доколумбовый період. Про це свідчать ритуальні предмети, які були знайдені в похованні. Археологи виявили цікаві раковини морських колючих устриць віца Spondylus. Експерти відзначили, що подібні предмети використовувалися при похованні благородних інків, які належали до еліти імперії.

Схожі раковини вже кілька разів знаходили разом з впливовими особистостями, похованими в період з XII по XVI століття. Вчені розповіли, що протягом минулих століть виявлена гробниця була неодноразово розграбована мародерами.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Незважаючи на це, археологам все ж вдалося знайти кілька цінних артефактів. Наприклад, унікальні керамічні судини. Фахівці також звернули увагу на архітектуру споруди. У стінах гробниці були висічені спеціальні поглиблення, в яких розміщували ідолів.

Поховання знаходиться приблизно в 2000 кілометрів від столиці імперії інків – Куско. Цей перуанський місто в Андах славиться своєю іспанської архітектурою колоніального періоду, а також унікальними археологічними пам'ятками. Тут можна побачити залишки стін, збудованих інками. У місцевому монастирі збереглася інкська кам'яна кладка. А в центрі старої частини міста розташувалася Збройова площа, яку оточили будівлі з різьбленими дерев'яними балконами і арочними галереями.

Раніше "Знай.uа" писав: таємниця Пайтіті, існував місто скарбів інків насправді. Точне місцезнаходження міста досі встановити не вдається

Читайте також: вчені розкрили таємницю стародавнього календаря індіанців

Як повідомлялося, страшний землетрус оголив загублений храм ацетеків