В ніч на 25 лютого у Лос-Анджелеса (США) пройде 91-я церемонія вручення премій “Оскар” Американської кіноакадемії.

Церемонія "Оскар-2019", 91-а за рахунком, відбудеться в голлівудському театрі "Долбі" в неділю, 24 лютого.

Почнеться шоу близько 4 годин ранку за київським часом. Прохід гостей по червоній доріжці стартує приблизно за півтори години до офіційного початку церемонії. Рекордсменом цієї церемонії є мексиканський фільм режисера Альфонсо Куарона “Рома”, який представлений в десяти номінаціях. Причому відразу в двох основних категоріях “Кращий фільм” і “Кращий режисер” у нього, з точки зору букмекерської контори Williams Hill, найбільші шанси на перемогу.

У номінації “Кращий фільм” його головний конкурент з точки зору букмекерів є “Зелена книга”, яка була визнана кращою картиною року з точки зору Асоціації американських кінопродюсерів – найчастіше саме їх вибір збігається з рішенням американських кіноакадеміків. Крім цього, “Зелена книга” отримала “Золотий глобус” у категорії “Найкраща комедія або м'юзикл”.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У номінації “Кращий актор” боротьба розгорнеться між всенародним улюбленцем і антигероєм, який викликає у багатьох людей різко негативні почуття – солістом групи Queen Фреді Мерк'юрі та віце-президентом США Ликом Чейні. Вірніше, змагатися будуть Рамі Малек і Крістіан Бейл, які зіграли цих людей. Поки букмекери на стороні “королеви”.

Ще одна британська королева – Анна - побореться за “Оскар” у номінації “Краща актриса” з дружиною нобелівського лауреата. Це Олівія Колманн, яка зіграла монаршу особу у фільмі “Фаворитка” і Гленн Клоуз з картини “Дружина”. Проте в даному випадку у королеви шансів менше.

І за звання “Найкращого мультфільму” поборються один із лідерів минулорічного світового прокату “Суперсімейка 2”, яка зібрала - $1,2 млрд. і “Людина-павук”, яка пройшла у кінотеатрах понад без ажіотажу. Однак букмекери поки не на стороні фінансового успіху і віддають перевагу, майже беззастережну, “Павуку”.

"Знай.uа" повідомляв про українських кінострічках, які претендують на премію "Оскар". Серед них - "Донбас", "Кіборги", "Міф" і так далі.

Як повідомляв "Знай.uа", Queen покаже заміну Мерк'юрі на церемонії вручення "Оскара".

Знай.uа писав про те, що перше світове визнання Рамі Мальок отримав після ролі у фільмі "Містер Робот".