Можете уявити, як виглядає лиса білка, їжак без колючок або сова без пір'я? А такі бувають. Про це повідомляє Clutch.

Випадіння волосся, пір'я або шерсті називається алопеція. Вона може мати безліч різних причин, таких як природні процеси в орагнізмі (сезонність або старість), біологічні дисфункції (дисбаланс вітамінів і мінералів), гінетичні мутації і різні захворювання. Деякі породи лисих тварин були виведені людиною.

Добірка тварин без волосяного покриву:

Кролик

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кролик народився без шерсті.

Вомбат

Цей малюк ще занадто маленький, скоро відросте хутро, а поки — насолоджуйтесь.

Ведмідь

Від генетичного захворювання самка ведмедя повністю облисіла, але завдяки допомозі ветеринарів і швидкості тварина видужала, і шерсть знову відросла.

Шимпанзе

Шимпанзе, як і люди, можуть страждати від алопеції. Ось як це виглядає.

Лиса морська свинка

Скінні - порода морських свинок. Практично гола шкіра із залишковим пушком голови і лапок. Вперше мутація була зафіксована в 1978 році в одному з інститутів Монреаля, де три самки містилися з одним самцем, який, мабуть, був носієм цього гена - у трьох самок народилося потомство скінні.

Лиса білка

Лисі білки зустрічаються не так вже й рідко; їх випадіння шерсті, як правило, пов'язане з хворобою, викликаною кліщами.

Лиса сова

Хом'як

Їжачок

Через захворювання у їжачка випали всі колючки.

Це милашка Бетті, лисий їжачок з центру порятунку тварин у Великобританії. Вона абсолютно здорова і зовсім не хвилюється через втрату голок, причина якої так і залишилася невідома.

Пінгвін

Єнот

Два єнота, одному не пощастило народитися лисим. Але він такий же милий і шкодливий.

У ссавців іноді може розвиватися паразитна інвазія (короста або грибкова інфекція), яка викликає втрату шерсті. Це досить поширене явище в природі.

Маленька лиса мавпочка

Кенгуру

Папугай

Оскар - це 35 річна самка папуги какаду, яка страждала від захворювання, що вражає дзьоб і пір'я птахів. Вона повисмикувала своє власне пір'я, тому що воно її дуже дратувало.

Нагадаємо, завдяки науці і людській цікавості з'явилися представники тваринного світу, які виглядають настільки дивно, що аж не віриться, що вони існують.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у мережі показали зворушливі знімки чарівної дівчинки в оточенні чотирилапих друзів. Вони просто не можуть не викликати розчулення.

Також "Знай.uа" писав ми приготували для вас добірку фотографій з чарівними дитинчатами диких тварин. На них неможливо дивитися без розчулення.