Дослідники з Лабораторії реактивного руху NASA повідомили, що астероїд під назвою 2019 CJ летить до нашої планеті. Він поки ще малоизучен, але вчені роблять все, щоб це виправити. Небесна скеля була виявлена експертами у відкритому космосі приблизно місяць тому.

Вчені попередили, що людству не варто панікувати і боятися. Астероїд пролетить повз землю, хоч і на порівняно невеликій відстані. На думку експертів з NASA, космічна скеля наблизиться до Блакитної планети на відстані 0.01900 астрономічних одиниць (au). Одна астрономічна одиниця позначає середня відстань від Сонця до Землі. Вона становить приблизно 150.6 мільйонів кілометрів.

Звичайно ж, якщо астероїд змінить свою траєкторію, він може зіткнутися з Землею. І тоді він завдасть шкоди і планеті, і всьому людству, а особливо, враховуючи його характеристики.

Розмір потенційно небезпечної небесної скелі досягає 45 метрів. Астероїд наближається до Землі з неймовірною швидкістю – 17136 кілометрів на годину або 4.81 кілометр в секунду. Це говорить про те, що він пересувається по Всесвіту в 14.02 рази швидше швидкості звуку. Експерти вважають, що небесна скеля наблизиться до Блакитної планети ще двадцять разів з 26 лютого 2019 року по лютий 2133 року.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Деякі дослідники порівнюють астероїд 2019 CJ з челябінським метеоритом, що впав на території Росії в 2013 році. За розрахунками NASA, він увійшов в атмосферу Землі зі швидкістю близько 18 кілометрів в секунду. Його діаметр склав 17 метрів, а маса – близько 10 тисяч тонн. Через приблизно 32.5 секунди після входу в атмосферу небесне тіло, що розпалося.

Раніше "Знай.uа" розповідав: вчені знайшли на Місяці метеорит, який прилетів з Землі: теорія про те, як він там опинився, підірве ваш мозок

Читайте також: експерти розкрили страшну таємницю про траєкторію Нібіру, Земля перетвориться на пекло

Як повідомлялося, з'явився жорстокий сценарій Апокаліпсису, кінець світу відбудеться за лічені секунди