Мічіо Каку – фізик-теоретик з Міського коледжу Нью-Йорка. Він повідомив про те, що руйнівні астероїди вражають нашу планету приблизно один раз на сотню років.

Останній раз атакував Землю так званий Челябінський метеорит. У 2013 році він вибухнув у небі над Челябінської областю у Росії. Це небесне тіло, ширина якого досягає 20 метрів, увійшло в атмосферу непоміченою з боку Сонця. Настільки небезпечні астероїди здатні забрати життя у мільярда осіб, а також знищити ділянка планети розміром з Європи або Північної Америки.

Якщо астероїди повертаються на Землю кожні 100 років, то, як каже Мічіо Каку, таке вбивче небесне тіло може повернутися на планету вже в 2113 році. Сила руйнування залежить від ваги та габаритів космічної скелі, а також від швидкості її руху.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Дослідник повідомив:

"Катастрофа станеться не тільки в Нью-Йорку або в Лондоні. Астероїд, здатний знищити всю Європу чи Азію, або Північну Америку".

На щастя для всього людства, на даний момент немає ніяких даних про те, що якийсь певний астероїд направляється безпосередньо до Землі. Про це повідомили провідні світові космічні агентства.

Повз Землі періодично будуть пролітати астероїди, які є небезпечними. Але найчастіше вони обходять нашу планету стороною. Якщо траєкторія однієї з космічних скель зміниться, може відбутися зіткнення, здатне знищити частину Землі разом з усім живим. Але дослідники вважають, що найближчим часом цього не станеться.

Раніше портал "Знай.uа" писав: до Землі мчить кілометровий астероїд. Він має величезну масу, у людства немає шансів. Зіткнення може відбутися вже 28 грудня 2019 року

Раніше "Знай.uа" розповідав: вчені знайшли на Місяці метеорит, який прилетів з Землі: теорія про те, як він там опинився, підірве ваш мозок

Читайте також: експерти розкрили страшну таємницю про траєкторію Нібіру, Земля вмить перетвориться на пекло, якщо Планета Х зіткнеться з Сонцем