Брайан Форд – професор з британського Університету Лестера – відомого дослідницького ВНЗ, розташованого у Східному Мідленді. Він протягом довгих років займається вивченням Стародавнього Єгипту, а також людей, які проживали на території країни близько 5 тисяч років тому.

В останньому випуску наукового видання The Microscope Journal була опублікована стаття Брайана Форда. У ній він детально розповів, чому стародавні єгиптяни поклонялися гнойовим жукам-скарабеям. Йому вдалося з'ясувати, що в ті часи люди щиро вірили в те, що секрет безсмертя насправді існує. Цікавим фактом є те, що його в собі таять саме ці жуки. Це можна пояснити тим, що скарабеї закопують свої личинки глибоко в послід тварин. Це виглядає так, немов вони їх ховають. Але через деякий час з цього ж гною з'являється нове потомство жуков.

В Давньому Єгипті люди вірили, що ці личинки вмирають, а потім народжуються вже безсмертними. Вважалося, що ці комахи повторюють шлях Сонця. Подібно до того, як світило здійснює подорож небом, випромінюючи світло і тепло і створюючи умови для відродження життя в усьому сущому, скарабеї перекочують свою кулю з личинками зі сходу на захід. Вони роблять це до тих пір, поки зародки не дозріють і знову не народяться на світ. Єгиптяни вважали, що всі дрібні тварини народжуються з родючого мулу Нілу, але скарабей народжується з пісків пустелі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Саме тому жителі країни постійно малювали даних жуків і навіть робили різні прикраси і аксесуари у вигляді жуків-скарабеїв. Саме так скарабей став священною комахою. У Стародавньому Єгипті його вважали справжнім символом нового життя.

Нагадаємо, 10 древніх істот, які досі існують. Ці види не розвиваються, а ніби застигають у своєму незмінному стані.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Єгипті, в некрополі Саккара під Каїром вчені виявили древні уникальні захоронення

"Знай.uа" писав, хвостаті приятелі з найдавніших часів допомагали людям полювати на мамонтів

https://www.youtube.com/watch?v=cgQ4zNdZcAw&feature=youtu.be