Шотландський притулок для тварин The New Arc, розташований в окрузі Абердиншир, здивував дивним проханням - керівництво закладу оголосило збір щіточок для туші.

Вони потрібні активістам для догляду за вихованцями, пишуть у мережі активісти та публікують відповідне відео.

Щіточки покликані замінити осиротілим тваринам - наприклад, кроликам і голубам - батьківський догляд. Щіточкою з вовни та пір'я можна зняти кліщів, личинки і яйця комах. Також це допомагає налагодити відносини між тваринами і людьми.

Після звернення в притулок прислали сотні щіточок з усього світу, в тому числі з Австралії та Америки.

"Тепер у нас більше щіток, ніж в Гогвортсі", - заявили у фонді.

Керівництво закладу додає, що ідею використовувати щіточки для туші при догляді за тваринами придумали в притулку, розташованому в Північній Кароліні. Захисники тварин наголошують, що жертвувати непотрібні щіточки притулкам - значить давати друге життя товару з пластика.

Нагадаємо, в німецькому місті Bensheim служби порятунку зуміли витягнути щура з пастки.

Він застряг в отворі каналізації.

У рятувальній операції брали участь співробітники місцевої організації професійних рятувальників тварин, а також пожежники.

Незвичайний виклик надійшов у службу порятунку вранці в неділю. Пожежники-волонтери не стали втрачати час і вирушили на місце.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Мережі з’явився ролик, на якому видно копа, що підтримує собаку і, попри загрозу провалитися під кригу, рятує чотирилапого.

Відео показали у Twitter.

Зокрема, наразі вже відомо, що неординарний випадок стався у США, де до одного з місцевих відділків округу Нью-Йорка звернулися із проханням врятувати собаку, який провалився у водоймі під лід.

Також Знай.ua писав про те, що собаки дивували і продовжують дивувати людину своєю безумовною любов'ю, відданістю і бажанням кинутися на допомогу в будь-який момент.