Бійку щура зі змією зняли вчені під час дослідження кенгурових стрибунів.

Вчені з Університету штату Каліфорнія в Сан-Дієго стежили за щурами виду кенгурових гризунів за допомогою камер нічного бачення, повідомляється в журналах Biological Journal of the Linnean Society і Functional Ecology.

На відео, знятих вночі, видно, як щури відбиваються від змій. Біологам вдалося зафіксувати кілька сутичок, в рамках яких гризуни завдали 32 удари зміям. Тільки у 7 боях рептиліям вдалося виприснути отруту і вбити щура.

За словами біолога Рулона Кларка, на відео видно, як гризун підстрибує і різко штовхає змію задніми сильними лапами. Вчені зазначають, що ці дії нерефлекторні і є результатом переляку. Щур бере участь в сутичці усвідомлено. Через "перемоги" у бійках, дослідники прозвали щурів кенгурових стрибунів "ніндзями".

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Раніше ми писали, що у четвер, 4 квітня, у Запоріжжі помітили втраченого породистого собаку. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

У мережі з'явилися повідомлення місцевих жителів про те, що по вулицях Запоріжжя бігає собака у пошуках хазяїна. Породистого пса помітили близько 31-ї гімназії.

Розгублений хаскі бродить по вулицях у пошуках свого господаря. Можливо, він втік і не може знайти дорогу додому. Фото переляканої тварини з'явилися в мережі.

Відмітимо, 18 березня у Парижі відбулася організована громадською організацією METI зустріч. На ній експерти заявили, що, можливо, людей перетворили на тварин, і вони стали мешканцями інопланетного зоопарку. До такого висновку прийшли 60 вчених після ознайомлення з матеріалами, які свідчать про існування прибульців. Фахівці розповіли, що за багато років спостережень з'явилася достатня кількість фактів про представників інших світів. Ученим поки не вдалося з'ясувати, чому інопланетяни досі не вийшли на зв'язок з людством. Це і стало причиною виникнення гіпотези про контроль людства інопланетянами. Дане припущення говорить про те, що люди поводять себе, немов стадо земних баранів.

Нагадаємо, у Німеччині закрили останню хутрову фабрику заради порятунку тварин.

Як повідомляв Знай. ua, корова спробувала себе в ролі ластівки, подивитися на видовище зібрався цілий місто.

Знай. ua писав, що вуличний пес разгрыз вагітній жінці живіт.