Якщо ви не переносите численні скарги оточуючих людей, то ця реакція цілком виправдана. Британський вчений і підприємець Тревор Блейк провів дослідження, результати якого ясно продемонстрували, що регулярне вислуховування негативних суджень інших людей погіршує роботу нашого мозку.

Вчений пояснює, що людський мозок схожий на м'яз, при цьому позитивна активність його «прокачує», а негативна – послаблює. Якщо протягом 30 хвилин слухати ниття іншої людини (те ж стосується і ЗМІ), то гіпокамп головного мозку приходить в замішання: частина нейронів, відповідальних за прийняття рішень, пропадає. Під ниттям Блейк передбачає скарги на життя, які люди навіть не намагаються якимось чином вирішити.

Головний біль від скарг

Регулярне вислуховування скарг оточуючих призведе до того, що з часом ви почнете поводитися таким же чином. Щоб захистити мозок від навколишнього негативу, фахівець рекомендує дотримуватися наступних правил:

1. Дотримуйтесь дистанцію. Хронічні скиглії дуже схожі на завзятих курців, які піддають нас пасивному курінню. Кращим рішенням у подібній ситуації стане уникнення суспільства такого чоловіка, щоб він не зміг втягнути вас у незадоволеність життям.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

2. Поцікавтеся рішенням. Якщо уникнути соплежуйства сторонньої людини не виходить, задайте йому просте питання: «Як ти плануєш розібратися з цією проблемою?» У більшості випадків співрозмовник перестане скаржитися, оскільки він навіть не замислювався про пошук рішення.

3. Створіть уявний бар'єр.Якщо попередні способи не принесли успіху, то потрібно звернутися до психологічних методів самозахисту. Наприклад, під час ниття співрозмовника уявіть, що опинилися на безлюдному острові. Погоджуйтеся і кивайте в потрібному місці, але при цьому уявляйте, як прогулюютесь по безлюдному пляжу.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в мережі набирає популярність ролик, на якому папуга самозабутньо лається зі шматком деревної кори.

Як повідомляв портал "Знай.uа": для того, щоб захистити себе від неприємних співбесідників, фахівці підібрали найбільш запальні і скандальні знаки Зодіаку.

Також "Знай.uа" писав, що італійський візажист за допомогою 3D-макіяжу створює неймовірні малюнки прямо на своїй голові.