Вчені переконані, якби не людський фактор, процес зникнення біологічних видів на Землі відбувався б в 100 разів повільніше. Вони навіть встигали б відновлюватися.

На планеті і раніше відбувалися масові вимирання. Наймасштабнішим є зникнення динозаврів. Вважається, що їх знищив гігантський метеорит, який впав на Землю. Це призвело до вимирання 75 відсотків всіх видів тварин.

Динозаври

В даний час на планеті відбувається шосте за рахунком масове вимирання. Вже відомо, що на цей раз в усьому винне людство. Забруднення повітря, води і грунту, браконьєрство, вирубка лісів вбивають величезну кількість тварин. При такому темпі Землі знадобиться 10 мільйонів років, що відновитися і повернути біорізноманіття.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ендрю Фраас, автор дослідження, повідомив, що існує ще одна глобальна проблема. Після вимирання динозаврів на планеті сформувалася інша екосистема. Тому більшість тварин, у тому числі і стародавні ящери, не відродилися. Виникли зовсім нові види. Експерт переконаний, що не можна навіть приблизно припустити, якою буде флора і фауна нашої планети через мільйони років. Існує велика ймовірність того, що втрачені екологічні ніші вже ніколи не будуть відновлені.

Масове вимирання

Не всі вчені підтримують думку про те, що вимирання вже настало. Але більшість експертів впевнені, що лише наполеглива і ретельна робота, а також захист навколишнього середовища допоможуть уберегти види від повного зникнення.

Раніше портал "Знай.uа" писав: вчені повернуть до життя справжніх динозаврів. Експерти шукають максимально схожих на динозаврів тварин, які існують зараз, для того, щоб відновити їх генетичний код

Читайте також: у Китаї виявили кладовище древніх істот. Вчені відкрили тисячі древніх морських істот раніше невідомих науці

Нагадаємо, вчені попередили про глобальне вимирання. Під загрозою виявиться більше половини видів