Працівники південноафриканського Національного парку Крюгера зняли на відео мангуста, який зміг обдурити леопарда і в останній момент втекти. Полювання на нього леопард розпочав завчасно, але всі його спроби потерпіли фіаско.

Один із сміливців навіть вдарив полює леопарда по морді - це був відволікаючий маневр. Як виявилось, хитрість і відвага, можуть врятувати життя. Яскравий приклад цьому - сміливі мангусти, які обвели леопарда навколо пальця і цим самим змогли врятувати собі життя.

На записі видно, як молода самка леопарда по імені Тлаламба чекає зграю мангустів. Проте через власну недосвідченість хижак, як припустили спостерігачі, не розуміє, що мангусти теж його бачать.

Тому стрибок Тлаламби не виявився для мангустів несподіванкою, і вони кинулися врозтіч. Навіть самому близькому до леопарда мангусту вдається епічно втекти. Хижак у цей момент розгубився, тварина не змогла збагнути, що сталося.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На фоні чути розмови знімають ролик людей. Вони переживають за мангустів і називають рішення леопарда підпустити їх близько "непоганим ходом".

У підписі до відео працівники парку висловили впевненість, що з віком хижак поліпшить свої мисливські навики:

"Хоча Тлаламбе і не пощастило цього разу, у неї є задатки стати такою ж майстерною мисливицею, як її мати Тханди".

Один з мангустів, знятих на відео, навіть познущався над хижаком: підбіг і вдарив по морді. Потім він зміг втекти, а за собою повів і одноплемінників. У підсумку одураченный леопард залишився один на пустельній дорозі. Це не кажучи про те, що, судячи з усього, смачного обіду у нього в той день не було. Зате неоціненний досвід хижак "намотав на ус".

Нагадаємо, космічні креветки занадто швидко розвиваються: людству доведеться поступитися новому виду. Якщо так піде і далі, ці істоти еволюціонують у креветок-різників і захоплятьо Землю.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що клешня звичайної креветки підштовхнула вчених до найбільших відкриттів.

Читайте також: у місячному кратері знайшли дивну нору, обитель небезпечних черв'яків-різників.