На американському форумі Reddit виникла палка дискусія, в якій люди, що пережили клінічну смерть, розповіли про свої почуття.

наприклад, користувач з ніком Bass_Thumper розповів, що все, що відбувається було схоже на глибокий сон.

Він не помітив ніякого вабливого світла, ніяких спогадів. За словами чоловіка, його ніби не існувало. А от людина з ніком Veganconnor поділився спогадами, як знайшов абсолютний спокій і що «у будь-якому випадку буде добре».

Інші враження від клінічної смерті залишилися у користувача Duhbla: він назвав побачене «супом із спогадів».

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Він зазначає, що ніби подорожував по космосу серед зірок, які були частиною його думок про рідних, близьких, місця і події.

Кілька юзерів підтвердили міф, який часто використовують в кіно – ніби душа висить над тілом і людина бачить себе з боку.

Клінічна смерть – це етап, який переживає людина, будучи на волосок від загибелі. У цей момент він переходить з живого стан в мертве. Відомо, що клінічна смерть часто супроводжується різними яскравими галюцинаціями, в рамках яких люди бачать якісь події, спогади та інше.

Варто нагадати, що

Високий тиск вбиває, і це не метафора, оскільки ця серцево-судинна проблема щодня забирає десятки тисяч людських життів.

Артеріальний тиск вимірюють у форматі двох чисел. Наприклад, 120/80, або 200/140, або 90/60. Перше — систолічний тиск — говорить про те, як сильно (в міліметрах ртутного стовпа) тисне на стінки судин кров під час удару серця. Друге — діастолічний тиск — фіксує тиск крові в момент, коли серце відпочиває між ударами.

Взагалі, судини еластичні, однак якщо тиск крові стає занадто великою, вони можуть не витримати. Розрив судини в будь-якому з важливих органів призводить до серйозних наслідків — аж до летального результату.

Нагадаємо, вченим вдалося вперше в світі синтезувати дієвий антибіотик

Як раніше повідомляв "Знай.иua", Вчені розповіли, як повернути молодість мозку

Також "Знай.ua" писав про те, що Страшна хвороба мозку виявилася пов'язана з ногами