У музеї Сальвадора Далі в передмісті Флориди, США, "оживили" знаменитого художника. Про це пише The Verge.

На виставці Dalí Lives Сальвадор постав перед відвідувачами музею в повний зріст і навіть говорив з ними зі спеціального екрану.

Для того, щоб "оживити" Далі, організаторам виставки довелося зняти актора і, з допомогою штучного інтелекту, накласти на нього міміку художника.

Під кінець своєї розповіді художник робить селфі з відвідувачами і відразу ж пересилає його на їх смартфони.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Я не вірю в смерть. А ви?" – каже під кінець з екрану Дали.

Нагадаємо, на східній околиці Іспанії, невеликий середземноморської бухточці, знаходиться Порт-Льїгат, який назавжди залишився б покинутій каталонської селом, якщо б 89 років тому сюди не перебрався Сальвадор Далі зі своєю коханою Галою.

Саме сюди поверталися вони з будь-яких далеких подорожей, тут прожили всі 53 спільні роки.

У 1930 році батько Сальвадора Далі, не стерпівши блюзнірських витівок сина, виставив його з дому, і через кілька місяців великий сюрреаліст придбав колишню рибальську хатину біля відокремленій села Порт-Льїгат на іспанському узбережжі Коста-Брава.

Художнику довелося заплатити за цей райський куточок 20 000 франків, які отримав від віконта де Ноайля в якості авансу за картину "Старість Вільгельма Телля".

Зазначимо, художниця Фріда Кало писала зачаровують картини, які стали відомі завдяки її власній особистості, яка відбилася на полотнах. Її творчість завжди граничило з автопортретным мистецтвом і візуальної міфологією. В її картинах перемішалися історії особистих мук і породжені підсвідомістю сюрреалістичні видіння.

Нагадаємо, життя і світогляд Далі оповиті невидимою завісою таємниці — хоча він і вів публічну життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Федеріко Гарсіа Лорка закохався в починав тоді свою стрімку кар'єру каталонського художника Сальвадора Далі.

"Знай.uа" писав, дивовижні факти з життя неймовірного Сальвадора Далі.