Для того, щоб здобути бажану стрункість не обов’язково обмежувати себе в їжі і харчуватися лише однією капустою. Достатньо підкорегувати свій раціон і включити такі смачні та корисні продукти, які неодмінно позбавлять вас від зайвих кілограмів. Повідомляє Clutch.

Дієтолги розказали, які продукти обов’язково потрібно включати в раціон, якщо хочеш схуднути:

Спаржа

Окрім низької калорійності, спаржа наділена багатьма корисними властивостями: цей продукт прекрасно очищує шкіру, живить волосся, а ще вважається помічником в лікуванні чоловічої імпотенції.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Що стосується схуднення, то і тут спаржа буде надзвичайно корисною, оскільки її сечогінний еффект блокує надходження зайвих калорій в організм.

У поїданні спаржі є один делікатний момент: неприємний запах сечі – це результат посиленої роботи нирок, так як спаржа складається на 94% з води.

Ананас

Цей екзотичний фрукт, що давно перестав бути рідкістю в наших супермаркетах, також сприяє швидкому схудненню. Вся справа в особливому ферменті — бромелайні, який прискорює процесс розщеплення жирів і вулеводів.

Ананас містить багато клітковини та вітаміну С, тому його рекомендують для боротьби з закрепами. Покращуючи здоров’я кишківника, клітковина також оптимізує здоров’я шкіри, оскільки вона виводить токсини з організму.

Якщо на дієті, ви також повинні знати, що вживання ананасів – це хороший варіант для задоволення бажання з’їсти щось солодке. Вони також забезпечать вас водою та клітковиною.

Іншою перевагою ананасів є зменшення серцевих нападів та ризиків серцево-судинних захворювань, тому що ці смачні фрукти борються з кров’яними згустками і не дають тромбоцитам прилипати до стінок кровоносних судин або накопичуватися на них.

Зелений чай

Популярний напій, який активно використовують для пришвидшення процессу схуднення. Тільки пам’ятай, що пити зелений чай потрібно обов’язково без цукру, інакше він не матиме сенсу.

Користь зеленого чаю складно переоцінити. Вся справа в його складі, який налічує 500 хімічних елементів, 450 видів органічних сполук і безліч вітамінів. Це справжня вітамінна бомба.

Кофеїн і антиоксиданти, яких в зеленому чаї досить багато, допомагають організму спалювати калорії. Плюс прискорюється обмін речовин, що сприяє схудненню. А якщо підкріпити ефект інтенсивними тренуваннями, результат не змусить себе чекати.

Нагадаємо, чому потрібно їсти більше риби і морепродуктів. Які корисні сполуки містяться у дарах океанів, вчені порівняли рослинні і морські жири.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці продукти необхідні для мозку і в боротьбі зі стресами.

Також "Знай.uа" писав, вчені знайшли горіх , який рятує від депресії. Дослідники проаналізували дані про здоров'я і звички 26656 людей.