В ніч на неділю, 19 травня, в Тель-Авіві завершився 64-й міжнародний конкурс естрадної пісні "Євробачення". У ньому брала участь 41 країна.

У фіналі "Євробачення-2019" за перемогу боролися 26 країн, 20 з яких визначилися за результатами півфіналів, які пройшли 14 і 16 травня. Разом з ними у фіналі брав участь Ізраїль, переможець минулорічного конкурсу, що проходив у Лісабоні, і організатор цьогорічного "Євробачення", а також країни "Великої п'ятірки": Німеччина, Іспанія, Великобританія, Італія і Франція.

Фінал конкурсу проходив у комплексі EXPO "Ганею Тааруха". Шоу відкрився виступами декількох ізраїльських виконавців, які одержували в минулому перемоги на конкурсах "Євробачення". Перед глядачами виступила також знаменита американська співачка Мадонна.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Переможець конкурсу був визначений за результатами змішаного голосування (професійне журі та телеглядачі).

Перемогу на "Євробаченні-2019" здобув представник Нідерландів Дункан Лоуренс, який виконав композицію під назвою "Arcade" і набрав 492 бали.

Друге місце дісталось представнику Італії Махмуду з піснею "Soldi" (465 балів). Третє місце посів росіянин Сергій Лазарєв з композицією "Scream" (369 балів). У першу п'ятірку ввійшли також Швейцарія (360 балів) і Норвегія (338 балів).

Нагадаємо, представник Росії на "Євробаченні-2019" в Ізраїлі Сергій Лазарєв здивував публіку оригінальною, але трохи дивною ідеєю для виступу. Так, постановка виступу на його пісню Scream нагадала фанатам давно заїжджену для росіян історію з двійниками. На сцені відразу виявилося кілька Лазаревих - на екранах з'являлися зображення виконавця. Сергій практично вилив свою душу в оточенні кількох своїх двійників, які в деякі моменти подання жили своїм власним життям".

Нагадаємо, Лазарєва звинуватили у крадіжці ідеї у Путіна.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ісландія закінчила мерзенної витівкою участь у Євробаченні-2019.

Знай.uа писав, що переможцем Євробачення 2019 став Дункан Лоуренс з піснею Arcade з Нідерландів.