У британському агентстві Blueclaw оприлюднили список катастроф, які потенційно можуть знищити життя на планеті Земля. Загалом вчені виділили чотири потенційні катастрофи.

Глобальне потепління

До 2055 року температура на Землі може підвищитися на два градуси за Цельсієм, уточнює видання. Якщо і в надалі температура буде зростати, то через 2136 років на Землі буде на 44 градуси тепліше. Таке підвищення температури призведе до того, що вода світового океану затопить сушу.

глобальне потепління
глобальне потепління

Смертельні захворювання

Другою катастрофою, що загрожує знищенням життя на планеті, дослідники називають смертельні захворювання. Серед них туберкульоз, малярія, сезонний грип, лихоманки Ебола і Ласса, менінгіт, чума, холера, жовта лихоманка і вірус Марбург.

хвора
хвора

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ядерна катастрофа

У лютому 2021 року закінчується термін дії договору між Росією і США про обмеження ядерних озброєнь. Про його продовження мова між країнами не йде. Дослідники звертають увагу на те, що США займають перше місце в світі за кількості проведених ядерних випробувань, а Росія розробила саму потужну ядерну "Цар-бомбу".

Ядерна зброя РФ
Ядерна зброя РФ

Зіткнення з астероїдом

Хоча такий результат видається експертам малоймовірним, NASA тримає під контролем інциденти, пов'язані з астероїдами. Фахівці, скажімо, стежать за небесним тілом під назвою Florence. Його діаметр до 4,9 км, що потенційно небезпечно для Землі.

Примітно, що раніше ООН називала одним з головних викликів для людства голод. У організації планують впоратися з цією проблемою до 2030 року.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як повідомляв Знай.ua потужні магнітні бурі готові завдати потрійного удару: названо найбільш "гарячі" дати.

Також портал Знай.ua писав, що у травні українців накриють магнітні бурі небувалої сили.