В Україні на початку тижня погода стане тепліше, при цьому опадів менше не стане. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У понеділок, 13 травня, в Приазов'ї, вдень по всій Україні місцями очікується невеликий короткочасний дощ і гроза. Вночі та вранці в Україні, крім північних та східних областей, місцями очікується туман. Вітер буде змінних напрямків, зі швидкістю 3-8 м/с. Температура вночі встановиться на рівні 7-12°, а вдень – 19-24°, у Карпатах і Прикарпатті – 13-18°.

У понеділок, 14 травня, на заході України опадів не очікується. На решті території країни можуть бути грозові дощі. Температура вночі встановиться на рівні 7-12°, вдень – 15-20°. На решті території опадів не очікується. Температура вночі 9-14°, вдень – 20-25°. Вітер змінних напрямків, зі швидкістю 3-8 м/с.

Тільки у вівторок, 14 травня, хмарна і суха погода серйозно потіснить дощі. Дощитиме все буде на заході і півночі України. На решті території до того ж стане тепліше на 2-3 градуси. Але вже в середу, 15 травня, дощі знову захоплять більшу частину території країни. Тільки на сході і півдні опади не прогнозуються.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

При цьому кліматичні зміни призвели до того, що спекотна пора року стала значно коротше — починається з середини червня і закінчується з 15 серпня до 1 вересня. Однак, затяжних дощів чекати не варто, а в липні почнеться справжня спека — до +32+34 градусів. Про це розповів синоптик Леонід Горбань в коментарі журналістам.

За його словами, червень в Україні почнеться з дощів і прохолодної погоди. У західних областях температура становитиме +15+17 градусів, а в центральних областях та на сході трохи більше — +17+19 градусів тепла. А вже з 6 червня буде різкий стрибок температури вгору — до +22+26 градусів.

Нагадаємо, синоптики шокували прогнозами на літо.

Як повідомляв Знай. ua, синоптики добили українців погодою на вихідні.

Знай. ua писав, що дощі і грози влаштують в Україні справжній потоп.