Дослідники з Університету Техасу з'ясували, що швидше заснути і значно поліпшити якість сну можна, якщо за 90 хвилин до нічного відпочинку прийняти ванну з температурою води 104-109 градусів за Фаренгейтом (40-43 градуси за Цельсієм). Про це пише Medicalxpress.

міцний сон
міцний сон

Американські дослідники вивчили понад 5 тисяч робіт, які стосуються впливу теплої та гарячої води на сон. На думку фахівців, людина краще висипається, якщо за півтори години до відходу до сну приймає ванну.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому температура води повинна бути не вище 40-43 градусів за Цельсієм. Водні процедури дозволять заснути в середньому на 10 хвилин швидше і краще відновитися за ніч.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Науковці попереджають, що у ванні не слід лежати довго і не варто ретельно терти шкіру мочалкою, щоб не змивати корисну мікрофлору.

дівчина сміється
дівчина сміється

Наступний етап підготовки до сну - масаж обличчя, ви запросто можете провести його самостійно. Використовуйте таку суміш: 2 столові ложки кунжутного або оливкової олії, 1-2 краплі олії кориці, 2-3 краплі олії ромашки, 1-3 краплі олії шавлії.

Нагадаємо, медики спростували головні міфи про любителів "потеревенити" вночі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський розповів, як навчити дитину швидко заговорити.

Також портал Знай.ua писав, лікарі назвали незвичайний спосіб схуднення.