Dпродовж всього свого існування людина бачить сни. І намагається зрозуміти їх виникнення, запам'ятати і проаналізувати побачене уві сні. Для наших предків сни здавалися чимось містичним і загадковим. Доведено, що кожній людині сняться сни — всі проходять контрольовану пристроями фазу БГД (швидкого руху очей), в яку мають місце сновидіння. Якщо розбудити людину в цю фазу, він з 85%-ой вірогідністю запам'ятає свій сон. Існують люди, які взагалі не пам'ятають снів.


Існують багато прикмет і вірувань, які пов'язані зі снами. Відомо кілька десятків сонників, які готові витлумачити кожне сновидіння. У наших пращурів була теорія, що уві сні душа людини покидає тіло і подорожує світом, відвідуючи інші світи. Іноді саме уві снї ангел-хоронитель у вигляді померлих родичів, наприклад, оберігаючи і попереджаючи людини про лихо, що насувається, охороняючи його від загибелі.


Вночі наш мозок розставляє по поличках інформацію, отриману за день, аналізує її. Також в період спокою мозок виводить інформацію, яку він коли-то запам'ятовував, навіть якщо ми не загострювали уваги на що відбуваються речі, у вигляді яскравих картинок і рухомих образів. Таким чином, головний ключ до розгадки природи снів — наша підсвідомість та інформація, закладена в мозку, наші особисті спогади і досвід.


З цих причин по снам можна визначити страхи і бажання людини, що його турбує в даний момент. Ще одна теорія, що відбувається уві сні — це здатність нашого мозку "вихоплювати" з інформаційного поля, яке оточує нас постійно, певні факти. З точки зору цієї гіпотези час поняття відносне. І те, що відбувається з нами в іншій точці інформаційного поля, ми і можемо спостерігати в сні, так трактують феномен віщих снів і здатність людини бачити будь-які події майбутнього.
Згідно з науковими дослідженнями сновидінь було скоєно 2 важливих відкриття:
існує всього 12 сценаріїв сновидіння, серед яких лідирують сцени про гонитві, падіння та потрапляння в полон/пастку/незручну ситуацію.
сон виник як захисна реакція людини на ранніх етапах формування мозку. Сновидіння готували нас до різних небезпечних ситуацій, які можуть статися.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Нагадаємо, колишній Ані Лорак похвалився відпочинком з гарячою красунею.


Як повідомляв раніше Знай.uа, нарешті в бюджет окупантів потраплять хоч якісь гроші.


Також Знай.uа писав про те, що Роттердам+ дозволяв стримувати тарифи на електроенергію для промислових споживачів.