Впродовж багатьох років лялька Роберт зачаровував і лякав публіку своєю загадковістю, і навіть сьогодні продовжують відбуватися дивні речі в його присутності. Безумовно, всі старі ляльки трохи моторошні, але Роберт — найстрашніший з них. Він досить великий і одягнений, як юний моряк. Його очі — чорні гудзики, уставившиеся в небуття, а матеріал, що покриває його обличчя, настільки старий, що на його щоках утворилися маленькі дірки. Роберт дуже зла істота, яка, як свідчать легенди, може самостійно пересуватися, рухати очима, видавати звуки і навіть завдавати шкоди життя тих, хто ставиться до нього без належної поваги.


Близько 115 років тому лялька Роберт була виготовлена відомою компанією Steiff, тим же виробником іграшок, який створив першого "плюшевого ведмедика" для Теодора Рузвельта. Найцікавіше, що за визнанням компанії-виробника, Роберт не повинен був бути лялькою, його виготовили в якості манекена для магазину. А чому його продали, як іграшку — невідомо, це питання назавжди залишиться без відповіді. Першим власником демонічної ляльки був маленький хлопчик по імені Роберт Отто.

Історія про те, як лялька Роберт потрапила в руки свого першого власника, була зведена до двох версій.
Віруючі у містичні здібності Роберта дотримуються більш таємничою версії, яка свідчить, що ляльку подарувала хлопчику служниця колекції Отто. Вона зарядила іграшку магією вуду і подарувала її дитині в якості кари за якусь провину. Ті, хто скептично ставиться до магії, схильні вірити "офіційній" версії отримання ляльки, яка полягає в тому, що Роберт був куплений дідусем хлопчика, який привіз його в подарунок онукові.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Незабаром у родині Отто стали відбуватися дуже загадкові речі. Хлопчик стверджував, що у всьому винна його улюблена іграшка, але батьки не поставилися до цих розповідей серйозно, незабаром вони теж помітили дивні речі, що відбуваються навколо Роберта, які тривали по мірі дорослішання дитини. Одного разу сантехнік, найнятий для ремонту будинку Отто, стверджував, що чув дитячий сміх, хоча в той час Отто не знаходився вдома. Оглянувши кімнату, він зауважив, що Роберт перемістився з однієї сторони на іншу, мабуть, самостійно.

Коли хлопчик виріс, Отто переїхав у великий будинок в Кі-Уесті, відомий як "Будинок художника" і забрав з собою загадкову іграшку. Лялька Роберт зайняв постійну позицію в кріслі, звідки його прекрасно бачили перехожі через невелике вікно кімнати. Багато перехожих розповідали, що неодноразово спостерігали, як лялька переміщалася по кімнаті і стежила за ними. Відвідувачі будинку стверджували, що вони часто чують кроки з кімнати, в якій знаходилася лялька і це лякало їх. На даний момент містична лялька Роберт знаходиться в музеї Форт-Іст-Мартелло і є найбільш часто відвідуваним експонатом.

Нагадаємо, Олена Кравець приголомшила новиною.


Як повідомляв раніше Знай.uа, Катя Осадча блиснула ідеальним тілом в бікіні.


Також Знай.uа писав про те, що камера зафільмувала примари у британській лікарні.