Нещодавно президент України Володимир Зеленський запропонував законопроект, який передбачає винагороду викривачам корупції. Українцям пояснили деталі нової ініціативи глави держави.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

1. Право на винагороду має викривач, який повідомив про корупційний злочин, грошовий розмір якого або нанесений державі збиток від якої в п'ять тисяч і більше разів перевищують розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на момент вчинення злочину.

Верховна Рада

2. Розмір винагороди визначається судом у межах 10 відсотків від грошового розміру предмета корупційного злочину або розміру заподіяної державі шкоди від злочину. Розмір винагороди не може перевищувати трьох тисяч мінімальних заробітних плат, встановлених на момент вчинення злочину.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

3. У випадках повідомлення кількома викривачами різної інформації про одне й те ж корупційне злочин, у тому числі інформації, яка доповнює відповідні факти, розмір винагороди розподіляється між такими викривачами з урахуванням важливості повідомленої ними інформації".

хабар

Таким чином, українцям, які "здають" хабарників виплачуватимуть в якості нагороди кошти, які повернуть державі.

Нагадаємо, у партії "Слуга народу" з'явилися нові обличчя.

Як повідомляв раніше Знай.ua,українцям показали декларацію нового спікера ВР Дмитра Разумкова.

Також портал Знай.ua писав, що українцям розповіли, яка армія буде у Зеленського.