Людство в XXI столітті виявилося перед трьома викликами, які можуть знищити на Землі все живе, пише Рoliteka.

Таке попередження зробив ізраїльський історик і футуролог Юваль Харарі. За його словами найстрашніша загроза для людства - це те, що війна може повернутися.

Армагеддон
Армагеддон

"Кількість воєн зменшилася не через якесь божественне диво, а завдяки розумним рішенням людей. Якщо люди почнуть приймати необачні рішення – війна повернеться ще в гіршому вигляді, ніж це було раніше. Не варто недооцінювати дурість людей", - запевнив він.

Разом з тим, він наголосив на екологічній катастрофі. Вчений попередив, що у людства дуже мало часу, для того, щоб попередити катастрофічні зміни клімату.

Апокаліпсис
Апокаліпсис

"Для цього слід зробити дві речі: згуртувати країни навколо цієї проблеми і розробити сучасні технології, які допомогли б не руйнувати екосистему", - попередив футуролог.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще
Крім цього він попередив щодо технологічного руйнування Землі. Технології творять невідворотне, люди стають справжніми богами. Однак помилування не буде, якщо допустити глобальні помилки, не врятує ніхто. Люди навчилися повертати ріки назад, контролювати лісу, але через зловживання цими можливостями людство опинилося на порозі екологічної катастрофи. Ми повинні просто мати на увазі, розуміти, в якому світі ми живемо, які загрози і небезпеки нас чекають.

Нагадаємо, NASA показало величезну крижану лавину на Марсі: мчить на шаленій швидкості.

Як повідомляв Знай.uа, величезний кам'яний гість з далекого космосу знищить все живе: вчені назвали єдиний шанс на порятунок.

Знай.uа писав, NASA вивчить найдорожчий астероїд у Всесвіті: що про нього відомо.