Дослідники Південно-Африканської Республіки зробили фурор у науковому світі неймовірним виявленням. Вони змогли знайти останки великих хижаків, які харчувалися травоїдними динозаврами.

Останки кваліфікували, як подібний вид крокодилам, їм приблизно 210 мільйонів років, і жили тварини в Тріасовому періоді повідомляє Хвиля.

динозаври
динозаври

Дослідження вчених-палеонтологів оприлюднили на офіційному порталі Університету Вітватерсранда (ПАР). За даними, вивчалися щелепи, лапи тварин, бронь-захист тіла і їх зуби. За підсумком було встановлено, що тварини схожі на крокодил - це вид Rauisuchians.

Знайдені хижаки мали багато спільного зі справжніми крокодилами. Вони виростали до десяти метрів у довжину, характеризувалися потужними щелепами і пристойним набором вигнутих іклів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Представники виду Rauisuchians мешкали на багатьох континентах, за винятком Антарктиди. Приблизно двісті мільйонів років тому створення вимерли, це дало стимул для появи хижих ящерів.

Результати дослідження дають нам зрозуміти, що існувало щонайменше два види, які вели полювання на нехищных динозаврів. Останки допомогли вченим глибше дізнатися протягом життя в Південній Африці.

Кістяк динозавра
Кістяк динозавра

Вчені довели, що ці "вбивці" полювали на травоїдних динозаврів. Як мінімум на два їх види.

Нагадаємо, котик-гігант знайшов родину завдяки "зайвому жирку": зіркова історія та фото пухнастика.

Як повідомляв Знай.uа, отруйний двоголовий монстр змусив вчених посивіти від жаху: два мозки в одному тілі.