Стало відомо, що співробітники Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника випадково спіймали на камеру рідкісну східну степову гадюку.

Відомо, що фотографії змії з'явилися на Facebook-сторінці заповідника.

Так, на знімках рідкісна гадюка розслаблено гріється на сонечку на асфальтною дорогою. Фахівці заповідника розповіли, що раніше східну степову гадюку використовували для отримання отрути, але після різкого скорочення чисельності цих плазунів даний промисел припинився.

В Україні, як і в багатьох інших країнах, через інтенсивний обробіток земель дані гадюки майже зникли. У всіх країнах Європи цей вид знаходиться під охороною Бернської конвенції, так як він під загрозою зникнення.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Незважаючи на свою отруйність, для людини степова гадюка небезпеки не представляє. Вона має велике наукове значення, а її отрута використовується в медицині.

Нагадаємо, Нобелівську премію з медицини присудили Редкліффу.

Як повідомляв Знай.uа на пенсію в 50: чи зможуть українці вийти на заслужений відпочинок швидше.

Знай.uа писав, Пальчевський сказав, як покласти край хабарництву в медицині: "Припиніть брехати собі...".