У Карпатах з давніх часів живуть мольфари. Їм приписують вміння читати по зірках, веліти бурями, дощем і передбачати майбутнє і бачити минуле.

Одним з головних атрибутів мольфара є маленька сокира бартка. Раз у рік вони обов'язково йдуть в невідомі печери і проводять там 12 днів і ночей. За цей час відбувається очищення і переродження.

У Карпатах мольфарів вважають посередниками між двома світами. На них часто покладають відповідальність за село та його жителів. У критичних ситуаціях саме у них шукають порятунку і бачать в них напівбогів.

За типом енергії відбувається поділ мольфарів на сонячних і місячних. Також їх поділяють за видом діяльності на віщунів, градовников і знахарів.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Віщуни здатні бачити минуле і передбачати майбутнє, градовники можуть керувати градом та буревієм, а знахарі здатні лікувати недуги травами і допомагати заговорювати хвороби.

Нагадаємо, легендарний мольфар Нечай перед смертю передбачив майбутнє України.

Як повідомляв Знай. ua, гуцульський "Гомер" оживе в масштабному фільмі.