Холодна погода спричиняє "зимову піхву" і це може вплинути на сексуальне життя, пише видання The mirror.

Температура почала знижуватися, це може спричинити хаос в різних частинах тіла. Холодна погода може зробити наші губи потрісканими, а шкіру сухою - тому вазелін незабаром стане єдиним порятунком.

похолодання
похолодання

Мері Берк, колишня акушерка NHS та старша медична сестра клініки пластичної хірургії та естетичної медицини в Лондоні, попередила жінок про "зимову піхву", вона розкрила причини, чому це відбувається.

"Сухе осіннє та зимове повітря забирає вологу з наших тіл, залишаючи нашу шкіру зневодненою і потрісканою, а наші пазухи псуються", - сказала вона.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"І хоча це питання, яке мало хто захоче відкрито обговорити, наші піхви також можуть у цей час перейти в режим посухи", - додає акушенка.

Сухість піхви може серйозно вплинути на сексуальне життя - хоча існують способи лікування стану.

Якщо проводити багато часу в приміщеннях з кондиціонером або під час опалення, то повітря містить дуже мало вологи.

Фахівці рекомендують спершу спробувати варіанти самодопомоги, наприклад придбання олії або вагінального зволожуючого крему.

Похолодання
Похолодання

Якщо це не допоможе, можливо, варто зустрітись із лікарем-терапевтом. Акушерка Мері Берк вважає простими змінами способу життя, такими як вживання в їжу зелені, уникання сухого мила та придбання зволожувача повітря.

NHS стверджує, що сухість піхви викликана падінням рівня естрогену, тому не всі фахівці погоджуються, що погода на вулиці впливає на вагіни.

Професор Джен Гюнтер наважився скасувати претензію, написавши на своєму блозі, що "вагіна функціонує досить добре в усі сезони" - тож, якщо ви відчуваєте вагінальну сухість цієї зими, це може бути пов'язано з іншими чинниками, крім погоди.

Тож, піхви варто берегти, адже зовсім скоро Україна опиниться у зимовому полоні.

Нагадаємо, погода на 22 жовтня: тумани захоплять майже всю країну

Як повідомляв раніше Знай.ua, погода на 22 жовтня: осінь ще не вкрала останнє сонячне тепло, є час насолодитися

Також Знай.ua писав про те, що погода на початок тижня: жовтневе літо намертво вчепилося в Україну