Чи боїшся ти темряви, легко перевірити після відвідування будь-якого старовинного замку. Найчастіше саме про такі будівлі ходять легенди, ніби там живуть привиди. Вірити чи ні, справа третя, але судячи зі спогадів очевидців, бувають потойбічні істоти навіть з почуттям гумору, які люблять давати про себе знати оригінальним чином і в найбільш невідповідний момент.

ЗАМОК ЛИП, ІРЛАНДІЯ

По праву вважається найбільш страшним і жахливим у всій Ірландії. Є версія, що цей замок використовували як пастку для ворогів, в якій їх знищували.

В замку існувала кімната з глибоким підземеллям. Туди провалювалися гості, коли наступали на люк. На дні людей чекали гострі списи, жертви падали на них і гинули. Якщо хтось випадково не падав на списа, то він залишався гинути в підземеллі серед трупів і скелетів.

Подейкують, що цей замок - улюблене місце примар. А найстрашніший з них нагадує скручену в дугу тварину, розміром з вівцю. Перед тим як цей привид з'являється, в повітрі чути запах сірки і мертвих тел. Ще розповідають, що в місцевій каплиці іноді саме по собі з'являється і зникає світло.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

ЗАМОК ЗВЫКОВ, ЧЕХІЯ

Точна дата спорудження цього дива архітектури не відома, але вперше спогади зафіксовані в 1234 році. Він знаходився у володінні багатьох королів і панів. У 1597 році вперше почали говорити про злом дусі Рарашеке, який оселився в замку.

Місцеві твердять, що коли в Глизовой вежі робітники робили ремонт, то дуже злякалися, адже їх нібито "вигнала нечиста сила". Відтоді Рарашек з'являється опівночі в Коронному залі замку.

За легендою, той, хто наважиться провести в замку хоч одну ніч, вмирає не пізніше, ніж через рік. Інша легенда оповідає про таємний підземний хід, що веде з замку в капелу Святої Анни (XIII століття) в містечку Ослів. Цей хід охороняють дві собаки з вогняними очима.

ЗАМОК МООСХАМ, АВСТРІЯ

Цей таємничий замок називають "замком відьом". Причина тому проста: у XIII столітті в стінах Моосхама засудили і стратили сотні людей, яких оголошували чаклунами, відьмами і злочинцями.

Моосхам також известне, як самий загадковий замок: під час його реконструкції в підвалах виявили спотворені скелети тварин. Є думка, що там жив перевертень. Кажуть, що душі несправедливо страчених людей бродять по замку вночі, запалюють свічки і подають голоси.

Досі відвідувачі замку часто чують таємничі кроки і відчувають легкі невидимі дотики.

Нагадаємо, розкрито 10 таємних проектів Гітлера.

Як повідомляв Знай.uа, вчені знайшли праматір всього людства.

Також Знай.uа писав, що Мексиці робочі відкрили тунель в минуле.