Субота, 2 листопада, відзначилась пуском українсько-американської ракети-носія "Антарес". Вона успішно вивела на орбіту вантажний корабель "Сігнус". Космічний транспорт завезе на Міжнародну космічну станцію 3 750 кілограмів корисного вантажу, серед яких експериментальна духовка.

Про це повідомляє Конструкторське бюро "Південне" на офіційній сторінці у facebook.

↓ Please scroll down for English ↓ 🚀 2 листопада 2019 року о 15 годині 59 хвилин за київським часом (09:59 за...

Geplaatst door Yuzhnoye State Design Office op Zaterdag 2 november 2019

Пуск ракети відбувся о 15 годині 59 хвилин за київським часом з Центру космічних польотів США. Стикування з МКС заплановане на 4 листопада.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

На замовлення NASA "Сінгус" доправить на станцію близько 3 750 кг корисного вантажу на замовлення NASA. Серед необхідних речей провізія та речі для екіпажу, матеріали для наукових досліджень, обладнання для магнітного альфа-спектрометра, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп'ютери та комплектуючі.

Цікаво, що "Сігнус" доставить на станцію експериментальну духову шафу Zero-G, в якій будуть проведені дослідження властивостей теплопередачі та процесів приготування їжі в умовах мікрогравітації.

Крім цього, доставлене обладнання дозволить провести випробування "спеціального жилета" AstroRad, призначеного для захисту космонавтів від радіації.

Як відомо, всього з 2013 року ракета-носій "Антарес" стартувала 11 разів, 10 з яких – успішно.

У рамках програми "Антарес" українська сторона виконала увесь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH, замовленої Національним кocмiчним агентством США.

Нагадаємо, що нещодавно делегація українців здійснила робочу поїздку до Центру космічних польотів на острові Воллопс. Українські фахівці відвідали монтажно-випробувальний корпус та стартовий комплекс з метою перевірки стану робіт і переконалися у готовності РН "Антарес" до пуску.

Нагадаємо, ракета на колесах побила рекорд швидкості: 537 км/год по пустелі.

Як повідомляв Знай.uа, у NASA показали, яким буде марсохід "Mars-2020": відео.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам. Тепер на смартфонах можна прибрати рекламу, яка набридла абсолютно всім.