Чешські лінгвісти провели масштабне дослідження і назвали три найбільш поширені прізвища в Україні. Виявилося, що найпопулярніше прізвище носять 174 тисячі українців.

Найуживанішим в Україні прізвищем в 1990-х було Шевченко. На даний час нові дослідження спростували цей факт і представили нову статистику. Фахівці виділили три прізвища, які носить найбільша кількість українців.

Українці, фото: 24tv.ua
Українці, фото: 24tv.ua

Лінгвісти проаналізували близько мільйона прізвищ. В результаті серед них найпоширенішим виявилося Мельник. Шевченко з кінця 1990-х змістився на друге місце, список замикає прізвище Бойко. Виявляється, що в Україні проживає 174 тисячі Мельників. Носії цього прізвища переважно є мешканцями заходу України.

Серед найпопулярніших європейських прізвищ лінгвісти виділили Новак (Польща), Мюллер (Німеччина), Россі (Італія), Мартін (Франція), Сміт (Англія).

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, раніше синоптик повідомила, чого чекати від погоди в найближчі дні

Як повідомляв портал "Знай.ua", названо жіночі імена з сильною енергетикою

Також "Знай.ua" писав, що обов'язковий призов до армії скасують