Більшість людей любить каву, це один із найпопулярніших напоїв у світі. І це не дивно, адже так приємно зранку збадьоритися горнятком ароматного напою, чи посидіти з друзями ″на каві″ у затишній кав'ярні, попиваючи смачний напій. Однак мало хто знає, що кава має корисні в побуті властивості.

Корисні лайфхаки з кавою в побуті і для здоров'я показали у відео від ″Хитромудро″.

Кава - засіб від болю в голові
Зробіть собі горнятко кави і додайте в нього лимон — кофеїн знижує рівень болю, а лимон тонізує.

Кава - освіжувач повітря
Поставте в холодильник горнятко з кавовими зернятами і вони вберуть неприємні запахи.

Кава - натуральне очищення шкіри
Змішайте 2 столові ложки кавового ″фусу″ з однією столовою ложкою меду і нанесіть готову суміш на розпарену шкіру — такий скраб зробить її пружнішою.

Кава - добриво для грунту
Посипте висушеним ″фусом″ грунт і рослини в горшках — це підживить їх, адже кавова гуща містить марганець, азот, калій, фосфор і кальцій.

Кава - замість солі в ожеледь
Доріжку, очищену від снігу, можна посипати кавовою гущею замість солі, цей засіб безпечний для взутті і не шкодить грунту.

Кава - як засіб від мурашок
Насипте суху кавову гущу на те місце в домі, де ви помітили мурах — вона допоможе швидко позбавитись від небажаних комах.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще