За старим обрядом дівчата в різдвяну ніч хочуть дізнатися про своє майбутнє, побачити приховані знаки і змінити своє життя. У ніч з 6 на 7 січня ворожіння має особливу силу, адже люди вірять, що в цей час проникає нечиста сила, містичні духи і привиди.

Найцікавіші і перевірені ворожіння допоможуть провести Різдво максимально цікаво і результативно.

ВОРОЖІННЯ З ДЗЕРКАЛОМ НА СУДЖЕНОГО
Треба сісти біля відкритого вікна або на вулиці з дзеркалом. Важливо встановити дзеркало так, щоб різдвяний місяць чітко відображався. Дивитися в дзеркало потрібно невідривно, щоб через час помітити фігури, за якими можна визначити майбутнє. Якщо відображення місяця двоїться — дівчина з парою в цьому році. Якщо їх стало більше двох — вибір буде стояти за нареченим.

День святого Миколая: прикмети, обряди, ворожіння, замовляння, УНИАН
День святого Миколая: прикмети, обряди, ворожіння, замовляння, УНИАН

КІЛЬЦЕ У ВОДІ
На ніч потрібно налити воду в кухоль, покласти всередину кільце і залишити на вулиці. На наступний ранок виходьте і уважно розгляньте кухоль. Якщо лід, який утворився, рівна, без западин або горбиків — ви будете жити без дітей. Але вважається, що якщо є нерівності — у вас будуть діти. Скільки нарахуєте горбиків — стільки буде синів, а скільки западин — стільки і дочок.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

ВОРОЖІННЯ НА ЛЮБОВНЕ СНОВИДІННЯ
Перед сном дівчини, яка ворожить, необхідно з'їсти що-небудь солоне. Важливо ні в якому разі не запивати водою. Лягаючи спати, промовте: "Суджений, ряджений, прийди до мене і напої мене"! Згідно з повір'ям той, хто прийде напоїти дівчину, той і є її долею. Вигляд нареченого повинен з'явиться уві сні.

ВОРОЖІННЯ ЗІ СВІЧКОЮ
Вам знадобляться гнота воскових або парафінових свічок білого кольору (святкові кольорові свічки для цього не підійдуть). Їх потрібно скласти в металевий посуд і розтопити на вогні. Після цього вилити рідину в ємність з холодною водою. Повинна утворитися фігура, яка має прихований зміст і передбачає майбутнє.

День святого Миколая: прикмети, обряди, ворожіння, замовляння, vesti.ua
День святого Миколая: прикмети, обряди, ворожіння, замовляння, vesti.ua

ГАДАННЯ НА РУШНИКУ
Якщо слідувати повір'ям, на ніч вікно вивішують білий рушник зі словами: "Суджений-ряджений, прийди і вмийся". На ранок потрібно перевірити рушник: якщо мокрий, то дівчина цього року вийде заміж.

Нагадаємо, у Львові на Різдво готують рекордний Дідух, колядки і п'ять фестивалів. На православне Різдво, 6 грудня, у Львові планують встановити рекордний триметровий Дідух, співати колядки та провести відразу п'ять фестивалів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям розкрили маловідомі обряди на Святвечір: катуляли на підлозі хліб і трусили дерева.

Також "Знай.uа" писав, звільненим з полону українцям нікуди йти з "Феофанії": що буде з колишніми полоненими.