У той час як великі білі акули перебувають глибоко під водою, ходячих акул влаштовує мілина.

Про це йдеться у статті видання cnn.

Вчені стверджують, що акули ходили принаймні 9 мільйонів років і є еволюційними суперзірками.
Нещодавно знайдена ходяча акула можуть бути останньою акулою свого виду на Землі.
Такого висновку дійшли у публікації ""Морських та прісноводних досліджень" .
Вчені-акули витрачали роки на вибірку ДНК єдиного відомого виду ходячих акул, щоб оцінити, як і коли вони розвивалися.
У висновку вони знайшли чотири нових види.
Наймолодший вид, можливо, розвинувся менше 2 мільйонів років тому. І за еволюційними мірками, це нещодавно - і суперечить широкій думці, що акули повільно розвиваються.

Це відкриття доводить, що сучасні акули мають надзвичайну еволюційну стійкість і здатність адаптуватися до змін навколишнього середовища сказав Марк Ердман, співавтор газети та віце-президент морської програми Азії та Тихого океану International International

Акули старші за динозаврів, які домінують у морях аж 400 мільйонів років. Той факт, що акули продовжують еволюціонувати через 399 мільйонів років, є дивом.

Як вони ходять і де це роблять:

ходячі акули, які також називають акулами "епалет" за плямами, що нагадують військовий декор, "гуляють" на своїх м'язових плавниках, щоб поласувати дрібною рибою по мілководних рифах і морській траві.
Це поведінка, частково обумовлена ​​зміною рівня моря та зміною ландшафтів, що врешті-решт вплинуло на те, де оселилася більшість з дев'яти відомих видів - Східна Індонезія та сусідні острови, Нова Гвінея та частини Австралії.
На основі відмінностей у ДНК акул вчені створили орієнтовні еволюційні строки. Вони виявили, що ходячі акули почали відокремлюватися від своїх еволюційних родичів близько 9 мільйонів років тому.
Ця акула, що ходить, що мешкає в мілководному океані біля Нової Гвінеї, використовує свої плавники, щоб "гуляти" по морському дню в пошуках їжі.
Під час масових подій вимирання, килимові акули, група, до якої входять ходячі акули, були одними з "найбільш постраждалих" тварин, писали дослідники.
Рівень моря підвищився, а температура океану знизилася, штовхаючи акул мігрувати в тепліші води.
Акули біля узбережжя Австралії "причепилися" до переміщення тектонічних плит аж до Нової Гвінеї, вважають дослідники. Коли плити перестали зміщуватися, земля осіла, створюючи бар'єри для міграції видів.
Це може бути причиною того, що середовище існування акул рідко перетинаються, писали вони.

Надія на майбутнє акули, що ходить:

Ердман сказав, що група сподівається, що їх дослідження можуть спонукати природоохоронців додати декількох акул до Червоного списку МСОП, глобального опису загрозливих видів, виходячи з того, як про них відомо мало.

Всесвітнє визнання необхідності охорони пішохідних акул допоможе забезпечити їх процвітання, забезпечуючи переваги для морських екосистем та місцевих громад завдяки значенню акул як туристичних цінностей. Важливо, щоб місцеві громади, уряди та міжнародна громадськість продовжували працювати над створенням морських заповідних територій, щоб забезпечити продовження процвітання біорізноманіття нашого океану - сказав він

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Нагадаємо, раніше за даними phys.org вчені Університету Ватерлоо в Канаді отримали перше підтвердження існування випромінювання Хокінга у чорних дір.


Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені змогли використати штучний інтелект, щоб вивчити минуле. Суперкомп'ютер допустив, що масових вимирань на Землі було менше, ніж вважали раніше.


Також "Знай.ua" писав, що ще в 2015 році фахівці з США і КНР вирушили в Тибет, щоб зібрати зразки найстарішого льоду на Землі.