В Національному парку "Мамонтова печера" (США) палеонтологи знайшли стародавні рештки 15-20 різних видів акул, а також голову доісторичної білої акули. Про це повідомляє CNN.

Палеонтолог Джон Ходнетта з'ясував, що це рештки акули, яка жила в пізній міссісіпський період, близько 330 мільйонів років тому. У той час велика частина Північної Америки була покрита океаном.

Фахівець помітив на фото безліч акулячих зубів і хрящ, який, за його словами, міг бути частиною голови.

В результаті досліджень Ходнетт зміг визначити, що ця акула була частиною виду Saivodus striatus, завбільшки з сучасну велику білу акулу – довжиною від 16 до 20 футів (4,8-6 метрів).

Just when you thought it was safe to go back into the cave… A field team from Maryland-National Capital Park and...

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
Geplaatst door Mammoth Cave National Park op Donderdag 30 januari 2020

"Це шалено захоплююче, але складно в вивченні. Печери – особливе середовище, тому не варто видаляти з них великі шматки каменю і наносити шкоду внутрішньому середовищу", - заявив учений в інтерв'ю Louisville Courier Journal.

Ходнетт та інші палонтологи, які беруть участь у дослідженні, представлять свої результати на щорічних зборах Товариства палеонтології хребетних у Цинциннаті (США) в жовтні 2020 року.

Нагадаємо, археологи з Національного інституту антропології та історії Мексики (INAH) знайшли в Мехіко руїни парової лазні, яка використовувалася в доіспанський період XIV століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, у берегів Флориди виявили корабель, який майже 100 років тому зник у Бермудському трикутнику з 32 пасажирами на борту.

Також портал Знай.uа писав, що ДНК стародавніх африканців відкрила очі на походження людей.