У 1808-му році у Франції, коли серед паризької знаті повсюдно побутувала мода на повітряні кулі, відбулася унікальна дуель.
Панове Ле Піку і Грандпре викликали один одного на дуель через те, що популярна танцівниця Тиреві не могла вирішити, кому з двох чоловіків вона готова подарувати своє серце. Чоловіки вирішили, що мають з'ясувати свої відносини в небі, оскільки вважали себе «возвеличеними персонами».


Вони піднялися в повітря на 990 м та зупинилися на цій висоті, щоб вистрілили один в одного. Спершу один потім інший. Месьє Грандпре вистрілив, але він потрапив не в опонента, а в аеростат. Повітряна куля загорілася і почала стрімко втрачати висоту. Вона летіла прямо на дахи французів, і зрозуміло, що при падінні помер і дуелянт і пілот, який керував кулею.

Переможець заявив свої права на серце своєї мадемуазель і увійшов в історію, бо сама винуватиця віддала перевагу зовсім іншому.
Проте, він все одно вважається самим незвичайним в історії дуелей.

Нагадаємо, Хелен Рут ван Вінкл - 92-річна зірка Instagram, яка стала сенсацією Інтернету

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще


Як повідомляв портал "Знай.uа", пранкери зателефонували зірці «Джокера», а також відомому екоактивісту і вегану, Хоакін Фенікс від імені Грети Тунберг і її батька.


Також Знай.uа" писав, що в Національному парку "Мамонтова печера" (США) палеонтологи знайшли стародавні рештки 15-20 різних видів акул, а також голову доісторичної білої акули.